Duitsland is doodsbenauwd voor nieuwe rellen van hooligans en neo-nazi’s

Duitsland is bang dat neonazi's en voetbalhooligans binnenkort opnieuw gaan rellen tegen salafisten en dat de extremistische moslims dan wél in het geweer komen. Autoriteiten vrezen vooral voor problemen op 9 november in Berlijn, de dag dat het 25 jaar geleden is dat de muur viel, schrijft de Volkskrant. Afgelopen zondag kwam het in Keulen tot hevige gevechten tegen de politie toen een kleine vijfduizend neonazi's en hooligans de straat opgingen onder het motto 'Hooligans gegen Salafisten'. Niemand had verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn. 'Zulke uitingen kunnen binnenkort ook plaatsvinden in Berlijn, in Dortmund of Hamburg, ja, in elke Duitse stad', zegt een veiligheidsexpert. Maar het wordt nog veel erger als extremistische moslims tegendemonstraties gaan houden. Daarvan wonen er zo'n 6.000 in Duitsland en die waren in Keulen nog niet te zien. De actie van zondag is ontstaan op sociale media. Ook nu zinspelen neonazi's online weer op nieuwe protesten. Op websites staan teksten met opschriften als: 'Gemeinsam für Deutschland', afgedrukt in gotische letters. Thomas de Maizière (CDU), minister van Binnenlandse Zaken, bestudeert of de demonstraties verboden kunnen worden.

Bron(nen):   Volkskrant      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Er staan ons apocalyptische taferen te wachten. De eerste scheuren in het decennia lang opgedrongen gammele bouwwerk “Europa” openbaren zich. Europa implodeert, een volgende obliteratie is onvermijdelijk.

  • Windows 8

   taferelen 😉

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Vetklep

   Inderdaad er komt een genocide op moslims. Dit zijn zware tijden voor moslims. Gebukt onder discriminatie uitsluiting en straks wanneer de bom barst ook nog genocide. Je had verwacht dat Europa na de genocide op de joden wat had geleerd, maar niet dus.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Windows 8

  “Niemand had verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn”
  Het breekpunt der bevolking komt dichter. Genoeg is genoeg, multikul komt mensen de strot uit.

  “en als een moslim een criminele daad begaat zijn er zelfs advocaten die pleiten dat moslims minder straf nodig hebben omdat ze uit een schaamtecultuur komen.”
  http://www.thepostonline.nl/2014/10/28/stelling-van-tineke-bennema-volkskrant-dat-moslims-hier-geen-toekomst-hebben-onhoudbaar/comment-page-1/#comment-279183

 3. AT

  Helemaal goed als er mensen tegen IS protesteren. Maar het is zorgwekkend dat we Neo Nazi’s en hooligans hierom bejubelen. Ze maken in dit geval gebruik van hun democratisch recht, maar in andere gevallen zijn zij de eersten om een school in brand te steken of knokploegen in te zetten tegen onschuldigen wiens hoofd hen niet aanstaat. Deze types steun ik per definitie niet, zelfs niet als ze protesteren tegen hetgeen waar ik ook tegen ben. Georganiseerde hooligans zijn bijvoorbeeld in mijn stad Rotterdam een groter probleem dan radicale Moslims.

 4. Burgermans

  Zelfs de Duitse neonazi’s vinden dat deze islamisten te ver gaan, kun je nagaan.

  • AT

   Dat vind ik nou niet zo schokkend, dus dat ‘zelfs’ en ‘kun je nagaan’ mag je weglaten. Die zijn min of meer tegen alles wat niet strookt met het gevoel van Arische superioriteit en zijn ook bereid je kop in te rossen als jouw mening hen niet bevalt.

   (in antwoord op Burgermans)
  • Karel Kritisch

   Waren ze altijd al tegen alles wat van buiten komt toch?

   (in antwoord op Burgermans)
  • Vetklep

   Zelfs de nazi’s hebben dezelfde ideeën als jij. Kun je nagaan hoe erg je denkbeelden zijn.

   (in antwoord op Burgermans)
 5. Glorix

  Zie hier de zegeningen van het multiculturele experiment dat door de wereldvreemde politieke “elite” ongevraagd op de Europese bevolking is uitgevoerd.

Reacties niet toegestaan