Binnenkort bij de Jumbo: een burger van meel- en buffalowormen

Binnenkort kun je bij de Jumbo in Haren en Groningen genieten van een burger van meel-en buffalowormen of een 'crispy snack' van wasmotlarven. Het zijn de eerste supermarkten in Nederland die eetbare insecten gaan verkopen. 'Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld', aldus het persbericht van de supermarkt. Rupsen, sprinkhanen, meelwormen en wespen zijn in veel landen een bekende lekkernij. Alleen in Europa en Noord-Amerika kennen we deze eetgewoonte niet. België is in Europa een van de koplopers in de productie van eetbare insecten. Sinds kort verkopen supermarkten er insectenproducten, zoals wormburgers en boterhamspreads gemaakt van insecten. Insecten zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar met rund- en varkensvlees. Ze bevatten veel eiwitten, vetzuren, ijzer en vitaminen. Ook kan het eten van insecten bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem.

Bron(nen):   RTV Noord      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Er is geen ‘voedselschaarste’ in de wereld, wel ongelijke verdeling.

  • Burgermans

   De structurele honger is al tientallen jaren geleden uitgeroeid door het succesvolle UN World Food Programme. Allen in gebieden waar natuurrampen en oorlogen woeden komt nog honger voor.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Burgermans

  Dat beestje op de foto is een rups.

 3. kletsmajoor

  Voedselschaarste komt niet voor in onze contreien, wel in andere delen van de wereld. Wat mij niet duidelijk is, is hoe de voedselschaarste in andere werelddelen afneemt/verdwijnt door bij ons hamburgers te vervangen door insectenburgers. Worden de overgebleven hamburgers daarheen verplaatst ofzo? En kunnen de mensen daar die hamburgers dan betalen? Ligt het niet meer voor de hand om in de schaarstegebieden (goedkope) insectenburgers op de markt te brengen i.p.v. hier?

 4. Rinus57

  Gaat een of ander politiek vergader dier , zijn kunstjes
  vertonen dat hij of zij iets onzinnigs lanceert , altijd nog beter is dan
  verveeld duimen te zitten draaien op het pluche .

  Laat die nar dan opstaan en de kamer verlaten , de zot !!!!!!!!.

  Lijkt wel of de BV Nederland gek geworden is , en de misser
  van AH met het zwarte pieten debacle wil goed maken om de concurrent Jumbo , in een verkeerd daglicht te stellen met insecten voer in de schappen .

  Wat tegenwoordig voorbij komt in het nieuws met het insecten
  eten , wordt met de dag vreemder en gekker , alsof wij compleet de weg kwijt
  zijn .

 5. Gerlof

  Ik heb zojuist een complete Buffaloworm in mijn burger gezien + nog wat halve wormen. Voor mij geen buffaloburgers meer dus! :l

Reacties niet toegestaan