Wat verschillende religies over buitenaards leven zeggen

In onze religies bestaan verrassend verschillende ideeën over de mogelijkheid van het bestaan van buitenaards leven. De Boston Globe maakte dit overzicht aan de hand van het boek Religions and Extraterrestial Life: How Will We Deal With It? van David Weintraub:   Katholicisme - Katholieken hebben zich gebogen over of buitenaardsen in zonde leven en vergiffenis kunnen krijgen en hoe god dat biedt. Er is niet veel duidelijkheid over of buitenaardsen bestaan Jodendom - Het jodendom biedt regels voor mensen van de aarde of op de aarde zodat zij een band aangaan met de god van het hele universum. In feite gelden deze regels voor ieder mens, op welke planeet deze dan ook woont Islam - In de Koran staat op meerdere plekken dat er rationele en intelligente wezens in andere werelden leven. En dat ze Allah aanbidden. Het aanbidden van de profeet Mohammed geldt alleen voor de mensen op aarde. In andere werelden hebben wezens een andere profeet Hindoeïsme - De hindoes zouden buitenaardsen omarmen en helemaal niet verbaasd zijn als ze blijken te bestaan. Het enige waar ze zich zorgen om zouden maken is of die wezens wel in de hiërarchie passen die voor ieder levend wezen is bepaald. Hindoes mogen overal in het universum hun geloof belijden en ieder wezen mag hindoe zijn Boeddhisme - Volgens het boeddhisme is het universum oneindig groot, complex en uitzonderlijk mooi. Zo'n bijzonder universum zal nog meer leven bevatten, of wij dat ontdekken of niet. Boeddhisme werkt overal, ook in verste uithoeken van het heelal Fundamentele christenen - God is er alleen voor mensen en het christendom is de universele religie. Buitenaards leven bestaat niet Mormonen - In de geschriften staat dat andere werelden bestaan en dat buitenaards leven bestaat Jehova's getuigen - Buitenaards leven bestaat niet. De wereld is er voor de volgelingen van Jehova

Bron(nen):   Boston Globe      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Hoe zit het met de religie van het Vliegende Spagettimonster? 😉

 2. vandehoedenderand

  Waarom staat Xenu er niet tussen? Da’s pas lachwekkend.
  Alhoewel, op een bepaalde manier is dat verhaal geloofwaardiger dan de onbevlekte ontvangenis. Da’s pas mesjokke. Dat is gekker dan geloven dat er buitenaards leven is.

  • Windows 8

   “is dat verhaal geloofwaardiger dan de onbevlekte ontvangenis. ”
   Waaraan toets je zoiets? Er zijn nochtans dieren genoeg die zich voortplanten zonder sex hoor 😉

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Apekool

    Onbevlekte ontvangenis.is het rooms-katholieke dogma volgens hetwelk Maria reeds bij haar conceptie in de moederschoot was gevrijwaard van de erfzonde. Met andere woorden: toen Maria’s moeder zwanger werd, was er sprake
    van een onbevlekte ontvangenis. Anders dan alle andere stervelingen was
    Maria, die immers de moeder van Jezus moest worden, niet besmet met de
    erfzonde. Maagdelijkheid heeft er niets mee te maken.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Ah zo,
     Ja, een draai geven ze er altijd wel aan in die sprookjes.
     De shitlam is daar zo goed in. Voor elke verkrachting, roof en of moord, … van Mohammed, heb je wel een vers.

     (in antwoord op Apekool)
  • Calhoun84

   Hoewel ik niet in de onbevlekte ontvangenis geloof (doch ook niet per definitie afwijs) vind ik het niet eens zo heel ongeloofwaardig en wanneer je niet gelooft in de erfzonde zou het zelfs vrij normaal zijn. Volgens niet gelovigen wordt ieder kind immers onbevlekt ontvangen.

   Is scientology formeel overigens een sekte of een religie?

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Windows 8

    “Scientology is legally recognized as a tax-exempt religion in the United States, Italy, South Africa,Australia,Sweden,the Netherlands, New Zealand, Portugal, and Spain. The Church of Scientology emphasizes this as proof that it is a bona fide religion.

    In contrast, the organization is considered a commercial enterprise in Switzerland, a cult (secte) in France and Chile, and a non-profit in Norway, and its legal classification is often a point of contention.

    (in antwoord op Calhoun84)
 3. Dead Silence

  Fuck religion.

Reacties niet toegestaan