Simpele, duurzame truc tegen kalkaanslag: zo glimt je glazen douchewand weer als nieuw

De badkamerfoto's op Funda zijn om door een ringetje te halen; de glazen douchewanden zijn picobello transparant. Helaas is de pret al na een paar douchebeurten voorbij vanwege alle kalk in het leidingwater. Hoe krijg je de boel simpel en duurzaam weer blinkend schoon?

Kalkaanslag verschijnt al snel na het douchen, het glas wordt dof en er blijven witte vlekjes achter. Het helpt om het glas na elke douchebeurt met een zeemlap of raamtrekker af te nemen, maar grote kans dat je 'vergeet' om dit iedere keer te doen als je net de kalmerende jojoba-extracten door het doucheputje hebt laten stromen.

Er zijn allerlei middeltjes te koop in de winkel om kalkaanslag te verwijderen, maar dit is de simpelste, goedkoopste en meest ecologisch verantwoorde manier: pak een lege plantenspuit en maak een mengsel van schoonmaakazijn en water. Een klein scheutje citroensap toevoegen aan het mengsel helpt tegen de azijngeur en verbetert de reinigende werking.

Spray dit goedje op de glazen douchewanden en laat het zo'n 20 minuten intrekken. Daarna het glas schoonspoelen met warm water en goed afdrogen. Om te voorkomen dat het glas na de eerstvolgende douchebeurt alweer dof en ellendig opdroogt, kun je glansspoelmiddel aanbrengen en toch iedere keer na het douchen een trekker over het glas heen halen.