Twee Turkse PvdA-Kamerleden uit fractie gezet

Twee PvdA-Kamerleden van Turkse afkomst zijn donderdag uit de Tweede Kamerfractie van die partij gezet. Dat heeft PvdA-leider Diederik Samsom donderdagavond gezegd na een extra en urenlang fractieberaad, waarbij Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk ook aanwezig waren.

De twee hadden zich deze week de woede van hun fractie op de hals gehaald door openlijk af te geven op het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). De hele fractie heeft een klemmend beroep op hen gedaan om de fractielijn op het gebied van integratie te steunen en vertrouwen uit te spreken in vicepremier Asscher. Volgens Samsom konden ze dat niet. ,,En daarmee scheiden onze wegen'', zei hij.

Het is nog niet bekend wat Kuzu en Öztürk met hun Kamerzetels doen.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Malky

  Oude LPF tijden herleven, we schakelen over naar Didi en Spektrui.

 2. Vogelbeest

  Tjonge. Misschien gaat de PvdA weer luisteren naar wie hen in den beginne groot heeft gemaakt: De werkende Nederlander.

  Inmiddels is dat verandert. Nu moeten stemmen geïmporteerd worden. De werkende Nederlander is veranderd van iemand die geholpen moet worden naar iets om zoveel mogelijk belasting uit te persen. Dat heet nivellering.

  Dat is nodig om de miljarden kostende asielindustrie en de nog veel meer kostende volledig mislukte PvdA-multiculturele samenleving te financieren.

  Naar de niet-zo-hoog-opgeleide blanke met een baan luistert de PvdA al minstens 25 jaar niet meer. Dat doen Roemer en Wilders nu.

  • Paulraw

   De mensen begrijpen het gewoon niet meer,er wordt gewoon niet meer gecommuniceerd,hoeveel Klijsma-tandems de PvdA ook de weg opstuurt.
   Mag dan van Geenstijl zijn het geeft het probleem prima weer .
   De inhoud van een 5 jaar oud bejaardentehuis wordt weggegooid ,er komen asielzoekers in ,en alles wordt vernieuwd en niet met goedkope spullen.
   Op zich prima dat men mensen net huisvest, maar moet dat zo?
   Maar wat de PvdA maar niet wil vatten is de boodschap die bijbehorend filmpje geeft nl:Wat goed genoeg is voor onze bejaarden is niet goed voor asielzoekers.Maar het bord voor de kop is zo dik bij de partij dat men het niet wil zien.
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/gstv_eindhoven_wil_welgeen_asi.html

   (in antwoord op Vogelbeest)
 3. Kees Cornelder

  {gaap} Peeee fan dû Aaaaa weer? Ja? Echt? Volgende onderwerp maar weer…

 4. Dead Silence

  Con Bosman had gewoon gelijk.

 5. RhodBerth

  Gaan we nu de discussie met de dubbele paspoorten over doen, en dan nu zonder verbaasde verontwaardiging.
  Een Nederlandse volksvertegenwoordiger heeft gewoon 1 paspoort, het Nederlandse. En dat om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

  Verder mogen Nederlanders zoveel paspoorten hebben als ze willen, maar als je de kamer in gaat, minister wordt of staatssecretaris, dan mag je er maar eentje hebben. Lijkt mij redelijk en normaal.

  En ja, dat geldt ook voor Zweedse en Canadese paspoorten.

 6. Burgermans

  Net goed voor de sociaaldemocraten. Hopelijk hebben ze nu hun lesje geleerd, maar dat zal wel niet.

  • Apekool

   Het eerlijke verhaal is dat je niet naïef moet zijn voor het bestaan van een 5e colonne – Didi laat het aankomen op de echte klap in plaats van selecteren aan de poort.

   (in antwoord op Burgermans)
   • kletsmajoor

    Ik ben benieuwd of men zich in andere partijen nu ook gaat afvragen waar de loyalitiet van hun turkse kamerleden eigenlijk ligt. Of breder: van alle allochtone kamerleden. Dat is niet leuk voor de loyalen onder hen, maar wel een gevolg van jarenlang deze logische vraag ontwijken door bijna alle partijen. En dit ondanks affaires in het verleden die reden tot alarm gaven.

    (in antwoord op Apekool)
    • Apekool

     GroenLinks heeft het anders opgelost: zorg dat je zo klein wordt dat dit risico zich niet meer voordoet! Verder zal ik de namen Rabbae en Singh Varma te noemen. – oh wacht…

     (in antwoord op kletsmajoor)
 7. Paulraw

  Sprak vanochtend NL moslims die uit het vertrek van Turkse kamerleden de
  conclusie trekken dat er voor moslims geen plek is in de PvdA.

  @ Jan Eikelboom ,NPO,op Twitter

  https://twitter.com/janeikelboom/status/533164743373361152

  Mooi ,nu maar hopen dat ze blijven en een eigen onzinpartij oprichten ,PvdA nog kleiner door leegloop.Resultaat 2 niet regeringsgeschikte partijen ,zijn we daar ook vanaf
  Win-win situatie

Reacties niet toegestaan