Koppel schrikt zich rot als onbekende man tussen kinderen slaapt: ‘Ik kon geen hotel vinden’

De vriendin van een vader van twee kinderen in het Belgische Roeselare wordt wakker van het gehoest van het dochtertje en besluit te gaan kijken in hun slaapkamer. Daar treft ze een onbekende man aan, die pontificaal tussen de kinderen in ligt.

Het blijkt om Kevin D. te gaan, die op 3 december vorig jaar 's middags was opgepakt wegens openbare dronkenschap. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen mocht hij iets voor middernacht de cel verlaten. In de vroege ochtend van 4 december dook hij plots op in het bed van de kinderen (5 en 7 jaar).

De vriendin wordt boos en begint te schreeuwen. “Hij lag in de kamer van onze (stief-)kinderen. Ik werd razend en sleurde hem uit bed”, aldus de bewoner tegen HLN. “Hij reageerde maar versuft. De pure adrenaline zorgde ervoor dat ik hem een klap verkocht. Ik voel me daar nu schuldig over maar het was in een eerste reactie. Ik haalde daarna nog een schuurborstel uit het washok en slaagde erin hem tegen te houden tot de politie er was.”

Op zoek naar hotel
“Ik was die avond op zoek naar een hotel maar vond niets”, reageert de Fransman. “Ik had een groepje jongeren aangesproken maar zij hebben wellicht mijn bankkaart gestolen. Ik denk zelfs dat ik gedrogeerd ben. Ik was ervan overtuigd dat ik een fietsenwinkel was binnengegaan. De deur stond open en ik wilde gewoon schuilen voor de koude en slapen. Ik had geen idee dat ik tussen twee kinderen lag.”

Dat vindt de bewoner ongeloofwaardig. “Dat hij geen kwade bedoelingen had, kan ik nog begrijpen. Maar hij stootte niets om van het speelgoed dat overal verspreid lag en zag tegelijkertijd niet dat er kinderen lagen te slapen?” De openbare aanklager eist een celstraf van een half jaar en een boete van 800 euro voor de woningschennis.