Hoogopgeleiden verlaten Rusland in groten getale

Het aantal mensen dat Rusland verlaat, is het hoogste in 15 jaar. Meer dan 200.000 Russen zijn in de eerste acht maanden van 2014 vertrokken uit hun land. Sinds de herverkiezing van Poetin in 2012 hebben met name hoogopgeleiden genoeg van de omstreden president. Voor die tijd nam het aantal mensen dat het land verliet al twintig jaar af. In 2011 gingen maar 36.000 mensen het land uit. Er is meer aan de hand dan een vlucht voor economische tegenspoed. Onder de emigranten zijn veel journalisten en intellectuelen. Zij voelen zich bedreigd, omdat Poetin steeds hardhandiger optreedt tegen mensen die het niet met hem eens zijn. Groot schaker en politiek tegenstander Garry Kasparov, econoom Sergei Guriyev en oprichter van het Russische Facebook Pavel Durov zijn al het land uit gevlucht. Ook journalisten vertrekken, omdat ze zich niet veilig voelen na hun berichtgeving over de Oekraïnecrisis. Verder verlaten veel homoseksuelen Rusland. Een rijke Russische zakenman wilde ook niets liever dan vertrekken: 'Ik wil mijn kinderen laten opgroeien in een eerlijker land, waarin de wet beter wordt nageleefd. Vroeger dacht ik dat we een betere samenleving konden opbouwen, maar ik heb mijn hoop verloren. Het is tijd om te gaan.' Brain drain: After 20 years of decline since a Cold War peak, the number of Russians abandoning their nation is soaring and reached 203,659 in eight months this year. Source: Russian Federal State Statistics Service

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Maar Putin staat hoog in de peilingen, dus hij doet het fantastisch…

  http://www.businessinsider.com/most-corrupt-countries-in-the-world-2014-12

  Plekkie 136. Ik zou er ook niet willen wonen.

 2. Guest

  ik snap de grafiek niet helemaal obv de tekst.

 3. Johan Vermeulen

  De Russische samenleving was gesplitst: een deel wilde dat Rusland dichter naar Amerika toe trekt, de Atlantici. En een deel wil dat Rusland de eer aan zichzelf houd en soeverein blijft, en meer naar Azie toe keert.

  In 2000, toen Putin aan de macht kwam, was hij eigenlijk ook een Atlanticus: hij wilde ook dat Rusland lid van de Navo zou worden. Maar hij is keer op keer afgewezen. Zie: http://xevolutie.blogspot.nl/2014_12_01_archive.html

  Uit alles valt op te maken dat de Neocons inderdaad alleen -heerser willen zijn, zoals in hun PNAC rapport staat. Daar lees je trouwens ook dat ze vinden dat ze twee oorlogen tegelijk moeten kunnen voeren. En dat doen ze dus ook. Niemand was ooit zo dom om de VS de oorlog te verklaren, dus U begrijpt: die oorlogen beginnen ze steeds zelf.

  De lieden die nu Rusland verlaten zijn de mensen die heel duidelijk pro-Amerika standpunt hebben ingenomen, al die jaren. Als Rusland op een kwade dag dan wordt aangevallen door datzelfde Amerika, dan worden die mensen eigenlijk de 5e colonne, en zijn dan uiteraard niet erg populair meer.
  Maar dit alles valt Putin niet te verwijten, maar is een gevolg van de VS: die willen àlles: alleen de baas in de wereld zijn. En dus moet Rusland weer arm worden, en zwak, zoals die geweldige Yeltsin dat mooi bvoor elkaar kreeg.

 4. Burgermans

  Toont nog maar eens aan hoe dom de mensen zijn die Poetin steunen en zijn misdaden bagatelliseren.

 5. Lio

  Puur nuchter bekeken:
  Poetin heeft de steun van 80% procent van zijn volk blijkt iedere keer weer uit de peilingen van zijn vrienden en vijanden. Heel anders dan bij ons waar de politici maar 20% steun genieten.

 6. Johan Vermeulen

  Volgens de verwachting zullen er dus 300.000 mensen uit Rusland emigreren.

  Het land heeft 146 miljoen inwoners.

  Dat is dus 0,2 %

  Als in Nederland 0,2% emigreert zal dat 34000 mensen zijn.

  Maar in 2009 zijn uit Nederland 112.000 mensen geemigreerd.

  http://www.emigreren.nu/emigratiecijfers-en-remigratiecijfers/

  Er vertrekken dus bijna 4 maal meer mensen uit Nederland.

Reacties niet toegestaan