Nederlanders googlen vooral over WK en Spelen

Nederlanders hebben het afgelopen jaar op internet veel gezocht naar informatie over de Olympische Spelen en de WK's voetbal en hockey. 'Sterkste stijgers' bij Bekende Nederlanders over wie we het afgelopen jaar meer wilden weten zijn schaatser Sven Kramer, zangeres Ilse DeLange en model/presentator Dave Roelvink.

De meest gezochte zoektermen in 2014 waren -net als in eerdere jaren- Facebook en YouTube. Ook de woorden Marktplaats, Telegraaf en Buienradar zijn veel ingetypt. Ze staan allemaal in de top tien van meest gezochte zoektermen die dinsdag bekend zijn gemaakt door zoekmachine Google.

Andere veel gebruikte zoektermen waren het afgelopen jaar iPhone 6, Robin Williams (de acteur pleegde in augustus zelfmoord) en Conchita Wurst, winnares van het Eurovisiesongfestival.

De zoekterm bakpapier in combinatie met ,,hoe werkt?'' kan volgens Google Nederland heel goed verband houden met het tv-programma Heel Holland bakt. Dat opvallend vaak is gezocht op 'autisme' komt mogelijk door de documentaire Het beste voor Kees, over autist Kees Momma.