Commissiezalen in de Tweede Kamer ontruimd vanwege pakje voor Geert Wilders

Diverse commissiezalen op de begane grond in de Tweede Kamer zijn donderdag aan het begin van de middag ontruimd. De reden is nog onduidelijk. Kamerleden en andere aanwezigen werden via de grote hal naar buiten gestuurd.

Een voorzitter van een commissiezaal die werd ontruimd, zei dat er een "in een aanpalende zaal een calamiteit was". Volgens een medewerker zijn ook de postkamer en het magazijn ontruimd. Er zou een verdacht pakketje zijn gevonden in de postkamer. Volgeens Geert Wilders was het pakketje aan hem gericht.

Politie

Een woordvoerder van de Tweede Kamer wilde niks kwijt over het gebeuren. De politie is aanwezig en wilde ook niks zeggen. Sommige ingangen van het Tweede Kamer zijn afgesloten door de politie. De parkeergarage onder het Kamergebouw is eveneens niet meer bereikbaar.

Slecht een deel van het complex is ontruimd. In andere commissiezalen in de Kamergebouw gaan de debatten, briefings en gesprekken gewoon door. De grote publieksingang is ook open. Verder is een restaurant nog in bedrijf en worden ook schoolbezoeken voortgezet.

Loos alarm

In het verleden zijn er vaker verdachte pakketjes in of rond de Tweede Kamer gevonden. Dat was altijd loos alarm.