Het beschermen van je online privacy: 5 apps

Volgens De Morgen kennen de meeste mensen natuurlijk al 'de gewone trucs' om hun smartphone te beveiligen: Geen gebruik maken van openbare wifi, een goed wachtwoord kiezen en locatievoorzieningen uitschakelen. De krant vult de lijst trucs aan met handige apps: 1. TextSecure (voor Android) Codeert automatisch en gebruiksvriendelijk tekstberichten. Werkt alleen als de ontvanger ook TextSecure heeft. Bij verlies van de telefoon kan dan niemand berichten lezen. Voor WhatsApp-berichten werkt de app sinds kort ook. 2. RedPhone (voor Android) en Signal (voor iOS) In feite komt dit neer op hetzelfde als TextSecure maar dan voor telefoongesprekken (ontwikkeld door dezelfde makers). Handig: Na installatie kun je meteen zien wie van je contacten de app ook heeft - met hen kun je dus veilig bellen. 3. Orbot (voor Android) Tor is software die het moeilijk maakt om iemands sporen op internet na te gaan. Orbot is Tor voor Android. De anonieme browser Orweb helpt om anoniem te surfen. 4. ChatSecure (voor Android en iOS) Alle chatverkeer via toepassingen als Google chat of Facebook wordt gecodeerd. De app is zelfs extra te beveiligen met Orbot zodat alle dataverkeer anoniem wordt. 5. Prey Handig na diefstal. Prey kan een alarm laten afgaan, de locatie van de telefoon doorgeven door middel van de ingebouwde gps en een foto sturen die met de camera van de telefoon genomen is. Ook is de telefoon op afstand vergrendelbaar en er kan een tekst op het scherm getoond worden. Desnoods kan alles wat op de telefoon staat, gewist worden zodat bestanden en instellingen niet te zien zijn.
 

Bron(nen):   De Morgen      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Simon Sturmführer

  Vroeger, in de tijd van mijn opa gebruikten ze in het Duitse leger postduiven om berichten mee over te brengen. Dit was natuurlijk een stuk veiliger dan de techniek die nu gebruikt wordt.

  • Jannie Ooms

   Misschien heb je gelijk, maar het leger van je opa heeft wel de oorlog verloren…

   (in antwoord op Simon Sturmführer)
   • Simon Sturmführer

    Dat maakt in dit geval niet zo veel uit, het gaat hier immers om de manier waarop anno 2014 berichten worden verstuurt.

    Vroeger ging dat zoals ik al zei heel anders!

    (in antwoord op Jannie Ooms)
  • harrr

   postduiven schiet je vrij simpel uit de lucht, is zelfs een sport 🙂

   (in antwoord op Simon Sturmführer)
   • Simon Sturmführer

    Maar Duitse postduiven zijn razendsnel, zo razendsnel als een straalmotor. En welk land had ook al weer als eerste de staalmotor werkend gekregen? Juist ja, Duitsland!

    (in antwoord op harrr)
  • Burgermans

   Niet echt. De Geallieerden hebben de Duitse enigma gekraakt en waren daardoor jarenlang op de hoogte van vrijwel alle Duitse communicatie.

   (in antwoord op Simon Sturmführer)
 2. Dead Silence

  Nergens aan meedoen en je onzin niet publiceren op het web is de beste protectie.

 3. Burgermans

  Normale mensen hoeven hun smartphone echt niet te beveiligen, Maroesha.

Reacties niet toegestaan