Hond een jaar lang verwaarloosd: dit is het schrijnende resultaat

Op bovenstaande foto staat een hond. Een jaar geleden overleed zijn baasje. De erfgenamen hebben het dier vervolgens genegeerd. Het resultaat is deze kluwen van haar waarin urine en uitwerpselen zitten. Het beest kon nauwelijks nog bewegen en zelfs ademen was moeilijk. Het is een Old English Sheepdog, beter bekend als de bobtail. Hij woonde bij de 79-jarige Gore Zhdanov in het Russische Novosibirsk. Toen de man overleed konden zijn erfgenamen het niet eens worden over de verdeling van de spullen. Ze sloten de hond op in het appartement om de bezittingen van de overleden man te bewaken. Ze gaven het dier net genoeg eten en drinken om in leven te blijven, maar verder verzorgden ze het niet. Na vele maanden van verwaarlozing, waren de erfgenamen het eindelijk eens. Ze belden de dierenbescherming en die trof dit zielige hoopje dier aan. Het duurde meer dan drie uur voor de vacht was weggeschoren en er weer een hond zichtbaar werd. Zijn huid zat vol wondjes en abcessen. Vier zakken van 100 liter konden worden gevuld met vacht. Het dier zal gelukkig helemaal herstellen.  

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Diep en diep tragisch het vervilten van de vacht doet pijn.Wat de daders betreft hun leven lang volgens de Russische wet vervolgen dan wel opsluiten in een flat zonder zorg en minimaal eten, ach maar in het Oosten van Nederland staan ook stallen zonder lucht en licht en stinkt het op de buitenwegen naar opgestapeld pis en stront, leuk voor de veedieren.Oog om oog, tand om tand.Begrijp het wel dat ze zo lang moesten praten, zeker als bij het opstaan van die kleine of grote glazen wodka naar binnen worden geslagen.Ach,maar de Russische literatuur en kunst is onovertroffen.

 2. harrr

  Dit is het bewijs dat de hond, evolutionair gezien, op een dood spoor zit.

  Geldt overigens voor alle “doorgefokte afgeleiden” van echte dieren.

  • marianne martens

   gut, wat grof, u bedoelt dat het menselijk soort niet is doorgefokt in de dorpen in Nederland, die te vergelijken zijn met de gehuchten in Afrika. U bedoelt ook dat al die mensen hun maag laten halveren, hun borsten laten vergroten of verkleinen of hun gezicht laten ombouwen tot een uiteindelijk aap -smoelwerk niet zijn doorgefokt. Sinds de z.n hogere klasse in Nederland ging naaien ( leuk al die losse steekjes ) met het plebs kwam er net zoals bij andere biologische soorten weer lekker vet bloed in al die nieuwe wezentjes. Mijnheer Harr een lekker 2015 gewenst.

   (in antwoord op harrr)
   • Dead Silence

    De mens is ook doorgefokt en in sommige culturen is er ook nog sprake van inteelt met ernstige uitwerking. In de grote steden zie je al dat er een primitivere ondersoort aan het ontstaan is.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     niet alleen de steden maar ook op het platteland, zelfs in dorpen als Laren, Baarn en Wassenaar zie je de mensen hetzelfde gekleed gelijk de dwangvan religies. Het zien is vrolijk makend bij dat ik er altijd weg kan.

     (in antwoord op Dead Silence)
   • harrr

    Thanks, jij ook de beste wensen !!

    (in antwoord op marianne martens)
  • Dead Silence

   Doorgefokt op genetische kenmerken die Darwin snel zou laten uitsterven.

   (in antwoord op harrr)
   • marianne martens

    Inderdaad zou het volgens de theorie van Darwin gebeuren, maar weet u wat ik nu zo vreemd vind van mezelf, van u en Harr
    dat we helemaal niet op het bericht ingaan van een diepe verwaarlozing van een dier door het menselijk soort, wel de taak maar niet het verzorgen van een afhankelijk wezen, heel vreemd. Denk dat ik maar een tijdje met verlof ga om van deze verslaving af te komen.

    (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan