Dit is de voorkant van de nieuwe Charlie Hebdo

De nieuwste uitgave van Charlie Hebdo heeft een huilende profeet Mohammed op de cover. Hij houdt een bord vast met 'Je suis Charlie' en 'alles is vergeven'. Dat meldt de Franse krant Le Figaro maandagavond. Het nieuwste nummer zal een oplage hebben van 3 miljoen stuks. 707185 charlie (1)

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Heel goed.
  10+ met een gouden rand.
  Hulde voor deze dappere lieden.

 2. Windows 8

  “Raif Badawi is een Saoedisch mensenrechtenactivist, oprichter van de Free Saudi Liberals blog. Hij ijvert voor een vrije godsdienstbeleving, voor vrouwenrechten en voor het recht om aan het geloof te mogen verzaken. Op het verzaken aan het geloof staat in Saoedi-Arabië de doodstraf!

  De Saoedische rechter, die de sharia hanteert, kon dergelijk vrijpostig denken niet aanvaarden en veroordeelde Raif in 2013 tot 7 jaar gevangenis en 600 zweepslagen. Raif Badawi ging in beroep, maar de rechter oordeelde in mei 2014 dat de oorspronkelijke straf veel te licht was en verzwaarde ze tot 10 jaar gevangenis en 1000 zweepslagen. De eerste 50 zweepslagen zijn inmiddels een feit en Raif zit al in de gevangenis sedert midden 2012.”

  http://newsmonkey.be/article/28705

  (met dank aan A. Bakker)

 3. AT

  Natuurlijk een leuk hebbedingetje, deze editie van Charlie. Sterke cover, dat zeker! Hoe cru het ook is, de aanslag is misschien wel de redding geweest van dit blad, dat bungelde aan een zijden draad. Je ziet toch steeds weer dat terrorisme een averechts effect heeft. Het tracht te ondermijnen, maar eigenlijk maakt het de afkeer jegens de ander en het geloof in het eigen gelijk groter.

 4. Daniel

  Een weetje:
  Marine Le Pen stapte negen maanden geleden nog naar de rechter omdat ze ernstig beledigd was door een cartoon uit Charlie Hebdo die haar had afgebeeld als een stomende drol, met daarbij: ‘Le Pen, de kandidaat die op u lijkt’.
  Sites als DDS, Elsevier etc. zijn dit voor het gemak maar ‘even vergeten’.
  Daar kan ik weer om lachen, leer ze me kennen de journalisten.
  Het cafetariasysteem is voor de ‘objectieve’ journalist nog steeds aantrekkelijk.

  • Calhoun84

   Voor types als Le Pen geldt de vrijheid van meningsuiting alleen voor gelijkgestemden.

   (in antwoord op Daniel)
 5. Bert Schimmel

  Ze moeten eens een harde cartoon over 6 miljoen dode Joden op de voorpagina plaatsen, kijken wat er dan gebeurd. Jean Marie le Pen weet er alles van.

  • Burgermans

   Seculieren, Christenen en Joden vermoorden geen andersdenkenden om een tekening, dat doen alleen moslims.
   Wel een sterk idee om Mohammed als een huilende boef met spijt af te beelden, vind je niet?

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • Albert Bakker

   Ik vind het best, maar ik snap niet goed waarom je deze prioriteitenstelling vaak ziet bij onze linkse islamapologeten: tegen beledigen Mohammed en vóór Holocaustontkenning.
   Zit daar nog een redenatie achter of hoe zit dat eigenlijk?

   (in antwoord op Bert Schimmel)
   • Bert Schimmel

    Hij kan ongestraft de profeet beledigen, maar als hij zo’n opmerking maakt over de Holocaust, wordt hij veroordeeld. Is het dan geen vrijheid van meningsuiting meer?

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Want dat is hetzelfde.

     Ik ben trouwens tegen het verbieden op Holocaustontkenning. Ik vind dat de Verenigde Staten daarin veruit superieur zijn dan een land als Nederland. Ook Mein Kampf hoort gewoon bij de Bruna te liggen.

     Als er een grens is aan vrijheid van meningsuiting dan is het rechtstreeks en niet voor meerderlei uitleg vatbare oproepen tot haat en geweld. Holocaustontkenning is een oproep tot het in de steek laten van je verstand en dat heeft dus meer gemeen met het prediken van een religie. Moet ook kunnen.

     Grappen over Joden en Joodse gebruiken en gewoonten worden trouwens aldoor gemaakt. De grappigste zijn meestal door Joden bedacht.

     (in antwoord op Bert Schimmel)
     • Bert Schimmel

      Laat ik het anders stellen, als ik lees wat er op de diverse websites over moslims wordt geschreven, dan is de kans groot, indien je exact het zelfde zou schrijven over Joden, je kans de loopt, dat je door de mensen, die zelf de grootste bek hebben over moslims, te worden uitgemaakt voor antisemiet, met kans op vervolging.
      Wat de grappen over Joden betreft, Max Tailleur was een kei, maar zei wel, ik lach om niet te hoeven huilen Een van de mooiste vind ik deze: Saar en Moos zijn op vakantie in Spanje, Saar ziet een aankondiging voor een stierengevecht en zegt tegen Moos, kijk eens ene Jesus Fernando treed vanavond op, zullen we gaan kijken? Waarop Moos antwoord: Kunnen we wel doen, maar Saar, de J wordt hier uitgesproken als een G, hij heet dus Gesus. Verrek zegt Saar, dan ga ik in Spanje wonen, want hier ben ik dan een godin.

      (in antwoord op Albert Bakker)
 6. Paulraw

  Beetje dubbel is het allemaal wel .Wel Mohammed in rare standjes af mogen beelden wordt maar dit niet:

  ´French court bans Christ advert
  France’s Catholic Church has won a court injunction to ban a clothing advertisement based on Leonardo da Vinci’s Christ’s Last Supper.

  The display was ruled “a gratuitous and aggressive act of intrusion on people’s innermost beliefs”, by a judge.

  The church objected to the female version of the fresco, which includes a female Christ, used by clothing designers Marithe et Francois Girbaud. ´
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4337031.stm

  • Albert Bakker

   Ook weer de nefaste invloed van religie op de vrijheid van het denken, de menselijke creativiteit en op alles wat mensen tot mens maakt.

   Uit dat stukje (d.d. 2005)

   “When you trivialise the founding acts of a religion, when you touch on sacred things, you create an unbearable moral violence which is a danger to our children,” said lawyer Thierry Massis.

   Wat de fuck betekent “moral violence”? If anything it is religion that is violating, nay raping human morality and the time-honored cause of the worst violations of human rights and rights of children to a free conscience.

   Trivialize the fuck out of religion for a better world.

   (in antwoord op Paulraw)

Reacties niet toegestaan