Blad Charlie Hebdo donderdag niet geleverd

Het satirische tijdschrift Charlie Hebdo is donderdagochtend nog niet te koop in ons land. Zeker vijfhonderd exemplaren zouden donderdag verspreid worden via kiosken en boekhandels, maar ze zijn niet geleverd. ,,Een rampscenario voor de distributeur'', aldus mediaconcern Audax.

,,We hebben er vannacht over gebeld met Parijs, maar het blijft onduidelijk waar de levering is gebleven'', aldus directeur Eric Willems. ,,Andere bladen zijn wel gewoon binnengekomen.'' Hij vindt het erg vervelend dat het satirische blad nu dus nog niet verkrijgbaar is. ,,We hebben een vlekkeloze, altijd werkende distributie die het nu helaas laat afweten.'' Of het tijdschrift in de loop van donderdag alsnog wordt geleverd, kon Willems niet zeggen.

Bij een tijdschriftenkiosk van AKO op Schiphol stond donderdag in alle vroegte al een handjevol mensen in de rij voor een exemplaar van Charlie Hebdo. Toen de winkel open ging om 06.00 uur was dat een tiental geïnteresseerden en dat aantal nam snel nog toe. Twee marechaussees houden de boel in de gaten in de AKO-vestiging bij de aankomsthal op Schiphol. Toen duidelijk werd dat het Franse tijdschrift niet was aangekomen, dropen de meeste mensen af.