Het is weer Blue Monday, alleen al vanwege deze formule

Het is vandaag ‘depri-maandag’, de meest deprimerende dag van het jaar, waarop mensen neerslachtig zijn en/of weemoedig. Althans, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall die met de dag kwam in 2005, gebaseerd op deze formule:

 

 

Voor wie het wil proberen; De W staat voor het weer, D voor schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor de leuke kerstperiode die voorbij is, Q voor de goede voornemens en hoe goed die volgehouden worden, M voor motivatie en N voor het ondernemen van actie. Maar omdat de eenheden niet worden vrijgegeven en de eenheid tijd ontbreekt, is narekenen nagenoeg onmogelijk. Arnall kreeg dan ook veel kritiek op zijn formule. Hij zou volgens sommigen zelfs zijn naam aan de formule verkocht hebben, zo stelt The Guardian, want eigenlijk was het persbericht met de formule al geschreven in opdracht van de reiswebsite Sky Travel en diende Arnall slechts om het geheel een wetenschappelijk gehalte te geven.

Arnall’s ‘wetenschappelijk verantwoorde formule’ gaat uit van een combinatie van factoren die op zich kunnen kloppen. De meeste goede voornemens zijn al mislukt, vakanties en reizen zijn voor gewone mensen nog erg ver weg, de dagen zijn donker en het is de eerste dag van de werkweek. Maar dat hoeft het nog geen deprimerende dag te maken. Alleen misschien voor de wetenschappers onder ons, omdat veel media ieder jaar weer met de foute formule komen aanzetten.

 

Bron(nen):   The Guardian      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. vandehoedenderand

    Oh god…

    Dan zal ik me maar snel kut gaan voelen. Ik bedoel, er is zelfs een formule voor. Dus dan zal het wel zo moeten zijn.

Reacties niet toegestaan