Obama: Guantanamo Bay onpopulair en zinloos

De Amerikaanse president Barack Obama zet nog steeds in op de sluiting van het omstreden gevangenenkamp Guantanamo Bay. Het complex op Cuba is slecht voor de reputatie van de Verenigde Staten en een propagandamiddel voor terroristen, zei Obama tijdens zijn State of the Union.

De president noemde het ,,zinloos om 3 miljoen dollar per gevangene uit te geven om een detentiecentrum open te houden dat de wereld veroordeelt en door terroristen wordt aangegrepen om rekruten te werven''. In Guantanamo Bay zitten terreurverdachten vast zonder aanklacht of veroordeling.

Obama staat al langer bekend als fervent tegenstander van het kamp en lijkt de sluiting ook in zijn laatste jaren als president prioriteit te willen geven. Hij noemde het tijd om de klus af te maken. ,,Ik zal niet zwichten in mijn vastberadenheid het te sluiten. Het is niet wie we zijn'', benadrukte de president.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  blablabla, wat houd je tegen?

  • Jannie Ooms

   Vreemde vraag. Het antwoord is toch wijd en zijd bekend? U moet beter het nieuws volgen!

   Amerika weet niet wat het aanmoet met die, waarschijnlijk verbitterde, terroristen. In vrijheid stellen in Amerika is natuurlijk geen optie. En er zijn niet of nauwelijks andere landen te vinden die wél vermeende terroristen willen opnemen.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Vogelbeest

    In Noord-Syria is nog plaats naar het schijnt.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Burgermans

    Heel eenvoudig: hij had ze natuurlijk gewoon in Amerika moeten laten berechten volgens de Amerikaanse wetten.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Windows 8

    Nou, als je tig jaren mensen opsluit onder US (even snel verzonnen ‘wetten’) ben je er verantwoordelijk voor en als je hen niet kan veroordelen moet je ze integreren.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Burgermans

  Geen woorden maar daden. Obama heeft zes jaar de tijd gehad om Gitmo te sluiten en het is nog steeds open.

Reacties niet toegestaan