Dit zijn de 14 ingrediënten van de friet van McDonald’s

Natuurlijk is aardappel het hoofdbestanddeel van de frieten van McDonald's. Maar ter verbetering van de smaak en de kleur wordt er hier en daar nog wat aan toegevoegd. Het programma Mythbusters komt op een totaal van 14 ingrediënten. Dit zijn ze:
 1. Aardappel
 2. Koolzaadolie
 3. Sojaolie
 4. Maisolie
 5. Natuurlijke rundvleesaroma's
 6. Gehydrolyseerde tarwe
 7. Gehydrolyseerde melk
 8. Gehydrolyseerde soja
 9. Citroenzuur
 10. Dextrose
 11. Bakpoeder
 12. Zout
 13. E900 ofwel dimethylpolysiloxane. Een soort silicone die je ook terugvindt in borstimplantaten of haarconditioners. Het wordt gebruikt tegen het  schuimen van frietvet en tegen aanbakken. Volgens Wikipedia is het niet giftig.
 14. E319 ofwel Tert-butylhydrochinon. Een op petroleum gebaseerde chemische stof en antioxidant. Het verlengt de houdbaarheid en gaat verkleuring tegen.
   

Bron(nen):   De Morgen      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Twan

  Lekker toch? Wel met mate….

 2. Dead Silence

  Mijn eigen gemaakte aardappelcilindertjes in olie gebakken zijn veel lekkerder.

 3. Barry Bafman

  ‘Volgens Wikipedia is het niet giftig.’

  Ah ok, dan zitten we goed. 🙂

 4. Almar Lijfering

  Dus zelfs de patatjes van MC zijn niet vegetarisch ???.

 5. Wim Boon

  Als de percentages er niet bij staan is dit alleen maar een flauwe stemmingmakerij. Als ik zo’n rijtje voor mijn toetsenbord maak dan bevat het o.a.: plastic, sperma, poep, snot, huismijt, koffie, jenever en cognac.

 6. Vogelbeest

  Hier min of meer een uitleg van wat wat is: http://www.hln.be/hln/nl/14/You/article/detail/2190904/2015/01/22/Dit-zijn-de-13-ingredienten-in-frietjes-van-McDonald-s.dhtml

  Daarom worden de frieten te Villa Vogelbeest zelf gesneden en gebakken in arachide-olie.

  Dimethylpolysiloxane (E900) mag dan een geweldig anti-schuimmiddel zijn (zit in ieder kant-en-klaar frietvet uit de supermarkt) en het helpt schijnbaar ook tegen hoofdluis, maar die heb ik niet in mijn maag. Ik beschouw de berg chemicalieen in dit soort friet, gebakken in een olie met een siliconenverbinding niet als “eten”.

 7. DoubleUC

  Ik vind die McDonalds bende sowieso niet te vreten.

 8. Kees Cornelder

  Hoor’es, in een land waar ze rode eetbare biljartballen telen, opvreten en ook exporteren – ‘tomaten’ geheten – moet iedereen zijn mond dichthouden over dat eetbare plastic van McDonald’s dat daar patat friet heet.

 9. paul4dirt

  zet er dan ook even bij dat dit over de amerikaanse friet gaat. in nederland is de friet van de mac bijv wel vegetarisch en bevat het ongeveer de helft van deze ingrediënten. feiten checken blijft een vak apart… paul.

  • Burgermans

   U wilt toch niet suggereren dat onze Jeanette oude stukjes uit de Huffington Post door de Google Translate haalt?
   *geschokt*

   (in antwoord op paul4dirt)

Reacties niet toegestaan