Facebook censureert afbeeldingen profeet Mohammed in Turkije

Facebook heeft afgesproken met Turkije dat alles wat de Turkse overheid beschouwt als een belediging van de profeet Mohammed, wordt geblokkeerd. Daarmee voorkomt Facebook dat Turkse telecombedrijven het hele sociale medium afsluiten, schrijft de Volkskrant. Mark ‘Je suis Charlie’ Zuckerberg zwicht eenvoudig als het gaat om een belangrijke groeimarkt.

In tegenstelling tot Youtube en Twitter, die eerder uit de lucht werden gehaald in Turkije nadat beide bedrijven weigerden content offline te halen die de Turkse regering niet zinde. Het ging toen om tweets over vermeende corruptie in de Turkse regering en filmpjes waarin president Erdogan negatief werd afgebeeld.

Yaman Akdeniz, professor internetrecht aan de Universiteit van Bilgi in Istanbul, had de loyaliteit van Facebook wel verwacht:  ‘In vergelijking met Twitter en YouTube werkt Facebook veel beter mee met de Turkse autoriteiten’, zegt hij tegen de New York Times.

Vlak na de aanslag op Charlie Hebdo benadrukte Zuckerberg nog het belang van vrijheid van meningsuiting. ‘Facebook is altijd een plek geweest waar mensen over de hele wereld hun meningen en ideeën met elkaar kunnen delen’.

Bron(nen):   Volkskrant      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Zucker de bukker

 2. vandehoedenderand

  Belachelijk natuurlijk. Maar dat krijg je als je naar de beurs gaat en een verdienmodel moet gaan bedenken. Poet moet ergens vandaan komen, dus dan buig je maar voor dit soort nonsens. Zuckerman bukt overigens niet alleen voor de Turken. Doet ie ook voor – bijvoorbeeld – China.

  http://www.wsj.com/articles/facebook-and-beijing-1420155729
  http://fortune.com/2015/01/13/facebook-china-censorship/

  Oh, en die nieuwe voorwaarden gaan natuurlijk binnenkort in. Dat FB alle foto’s mag gebruiken voor commerciële doeleinden oid.

  Je zult er maar op zitten, op dat FB.

 3. meesan

  Je mag niet eens een foto van een borstvoedende moeder op facebook plaatsen, het zou me niet verbazen als daar conservatieve amerikaanse lobbygroepen achter zitten.

 4. Windows 8

  Saudi TV censureert ook

  http://www.liveleak.com/view?i=cc7_1422391452

 5. Anton van Haasteren

  Watje.

 6. Burgermans

  Begrijpelijk, Zuckerberg wil niet door een booslim worden vermoord.

 7. Heldoppantoffels

  Uiteraard, want principes kosten geld en het gaat facebook maar om één ding en dat is geld. Slappe ratten!

 8. Glorix

  Het Westen verraad haar eigen waarden weer voor een paar grijpstuivers, zoveel is duidelijk.

Reacties niet toegestaan