Nederlandse baby’s zijn vrolijker dan hun Amerikaanse leeftijdsgenootjes

Nederlandse baby's zijn meer ontspannen en opgewekter dan Amerikaanse baby's. Dat blijkt uit onderzoek naar het temperament van 6 en 12 maanden oude baby's van de Radboud Universiteit en de Universiteit van Washington. 'Bijna 300 ouders in de twee landen vulden een vragenlijst in over het gedrag van hun kind,' zegt onderzoekster Roseriet Beijers van de Nijmeegse universiteit in het AD. 'We zagen duidelijke verschillen. De Amerikaanse kinderen blijken een stuk drukker, ze lachen minder vaak en vertonen minder knuffelgedrag dan de Nederlandse.' Beijers denkt dat de manier van opvoeden er mee te maken heeft. 'Nederlandse ouders creëren rust en regelmaat. Het kind eet, speelt en slaapt op vaste tijden. De nadruk in de VS ligt op veel voorlezen en spelen met de kinderen om de cognitieve ontwikkeling te versterken'.  

Bron(nen):   AD      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  racisme !!!(vragenlijsten , lol)

 2. Vogelbeest

  In de USA is het voedsel nog veel meer chemisch bewerkt dan in de EU. Vrijwel alle additieven zijn hier voor babyvoeding godzijdank nog steeds verboden, in de USA mag bijna alles. Smaakversterkers (= neurotxisch vergif) zit daar gewoon in babyvoeding.

 3. Burgermans

  Een onderzoek gebaseerd op de verschillen van 300 vragenlijsten in twee verschillende culturen heeft niet erg veel wetenschappelijke waarde.

 4. Pietje_Precies

  vrouwen gaan in de USA alweer aan het werk als de navelstreng er bij wijze van spreke nog uit hangt. In NL gaan heel veel vrouwen (en soms mannen)
  part-time werken….

Reacties niet toegestaan