‘Zwart circuit in thuiszorg’

Vanwege de forse bezuinigingen dreigt er een zwart circuit te ontstaan in de thuiszorg. Daarvoor waarschuwt FNV-voorzitter Ton Heerts in de Telegraaf. 'Zorgverleners die hun baan hebben verloren, blijven een deel van hun oude taken zwart uitvoeren. Vaak hebben ouderen zo’n goede relatie opgebouwd met de zorgverlener dat de thuiszorg alsnog wordt geleverd, maar dan wel zwart. We krijgen steeds meer signalen vanuit onze achterban dat er sprake is van een massale duikvlucht. Dat willen we niet,' aldus Heerts. Gemeenten zijn sinds 1 januari verder verantwoordelijk geworden voor de thuiszorg. Zij bepalen nu wie thuiszorg krijgt en hoeveel. 'Maar in de praktijk wordt er snoeihard bezuinigd. Zorgverleners komen daardoor of op straat te staan of moeten een flink deel van hun salaris inleveren. Als deze ontwikkeling doorzet, ontstaat er een hele generatie die straks moet rondkomen van alleen een AOW,' waarschuwt Heerts.

Bron(nen):   Telegraaf      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Herkenbaar. Mijn moeder had ook een thuiszorg hulp die door een faillissement is ontslagen. Nu komt ze gezellig iedere woensdagochtend poetsen. Ze heeft nog 5 adresjes en houdt aan het eind van de maand meer over dan voorheen.

  Dankzij onze bestuurders is er al een hoop naar de knoppen geholpen.
  Ga zo door prutsers.

  • Apekool

   Yep, tien jaar geleden vond ik zelf ook nog dat zwartwerken not-done was. Na vele jaren van onoordeelkundig bestuur, oliedomme maatregelen en afbraak van sociale zekerheden kan ik het mensen in de lager betaalde banen niet meer kwalijk nemen – zeker niet in de zorg.

   (in antwoord op Janneke van Vught)

Reacties niet toegestaan