Vrouw lacht al veertig jaar niet om rimpels te voorkomen

De Britse Tess Christian zegt al 40 jaar niet te hebben gelachen. Ze probeert zo te voorkomen dat ze rimpels krijgt. En het moet gezegd: de inmiddels 50-jarige Christian ziet er tamelijk rimpelloos uit. Ze heeft best humor, zegt de Britse. 'Ik voel me helemaal niet ellendig. Ik houd van het leven. Ik voel alleen niet de behoefte om dat steeds te laten zien met een grijns op mijn gezicht.' Al op tienjarige leeftijd besloot ze de lach uit haar leven te bannen, in eerste instantie niet om schoonheidsredenen. Het was een reactie op de strenge katholieke school waar ze op zat. 'De vreugdeloze nonnen hielden niet van lachende kinderen. Er werd me altijd gezegd dat ik moest stoppen met lachen dus dat heb ik mezelf toen aangeleerd.' Later bedacht ze dat het haar zou beschermen tegen rimpels en besloot ze haar gezicht voortaan altijd in de plooi te houden. 'Ja ik ben ijdel, ik wil er graag jong uit blijven zien. Mijn methode is natuurlijker dan botox en effectiever dan de duurste crème.' Ze is niet de enige die op deze manier probeert rimpels te vermijden. Meerdere beroemdheden, zoals Kim Kardashian, hebben toegegeven zo min mogelijk te lachen om hun gladde gezichtje te behouden. Sommigen geloven dat het werkt. Dermatoloog dr. Nick Lowe zegt: 'Rimpels ontstaan doordat je continu je gezichtsspieren samentrekt als je bijvoorbeeld lacht. Dat is precies hoe botox werkt. Het vermindert de spieractiviteit in het gezicht. Niet lachen is een doe-het-zelf-manier om dat te bereiken.' Anderen zeggen dat het onzin is. Lerares gezichtsyoga Julia Anastasiou legt uit: 'Rimpels ontstaan door een gebrek aan spierspanning en elasticiteit. Niet lachen helpt dan niet.' Hoe het ook zij, Christian wordt geprezen om haar jeugdige looks. 'Iedereen vraagt of ik botox heb gehad, maar dat is niet zo. Mijn methode heeft gewerkt: ik heb geen enkele rimpel'. Tess Christian, 50, (pictured) does not allow a flicker of a smile to pass her lips, and hasn't for almost 40 years, in an attempt to ward off wrinkles  

Bron(nen):   Daily Mail      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Hoe lost ze het op met haar handen?

 2. Windows 8

  Met een laag plamuur heeft ook een 80-jarige geen rimpels

 3. Dead Silence

  Wat een zuurpruim. Net Katrien Duck.

 4. Zmirlap

  En weer 1 die is verpest door de Katholieke kerk!

 5. AT

  Een vrouw op leeftijd met lachrimpels is juist mooi!

 6. wachtopwachtgeld

  Lijkt me niet een type, wat vaak uitgenodigd wordt op feestjes….

 7. Daniel

  Het resultaat op de foto is té perfect, onmenselijk en vooral ongeloofwaardig. Van een echte vrouw kunnen we in deze foto nauwelijks spreken.
  Aan een vrouw van 50 jaar moet je toch kunnen zien dat ze geleefd heeft.
  Ik moet er niet aan denken met haar de sponde te delen…, nou ja even dan…., geef mij maar een vrouw en geen pop.

 8. meesan

  Hm, het resultaat is dus een hangmond en wallen onder de ogen. Want verzakking en fijne lijntjes krijg je toch. En verder moet je het vooral hebben van je genen. Ik lach me rot, ben 45 maar heb nog helemaal geen rimpels. Genen.

 9. Toon Damen

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, leuk leven heeft dat vrouwtje!

Reacties niet toegestaan