Kamerleden Kuzu en Öztürk: ‘Schaf termen ‘allochtoon’ en ‘integratie’ af’

Maandagmiddag presenteren de twee Kamerleden, Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, die in november de PvdA moesten verlaten, hun nieuwe politieke beweging. Belangrijkste speerpunten? Een minister van Acceptatie, een museum voor koloniale geschiedenis en de afschaffing van de termen 'allochtoon' en 'integratie.' Dat vertelt het duo in een interview met NU.nl. Ze vinden dat de politieke partijen in Nederland zijn verrechtst en willen een tegengeluid laten horen. 'Wij zien de laatste tijd dat partijen als de PvdA, CDA en VVD de laatste jaren steeds meer vanuit het frame van Geert Wilders zijn gaan denken,' zegt Kuzu. 'Wij zeggen: ho, ho, repressieve maatregelen hebben misschien effect op korte termijn. Wil je het probleem bij de wortel aanpakken, dan moet je het over de voedingsbodem hebben. En die voedingsbodem zit hem in uitzichtloosheid, discriminatie op de arbeidsmarkt en het gevoel dat je niet meetelt in de samenleving.' Öztürk: 'We zien dat de discriminatie- en racismecijfers met de dag toenemen. Daarom pleiten wij voor een ministerie van Acceptatie. Die minister moet projecten ontwikkelen om de mensen in de gebieden waar weinig 'allochtonen’ wonen in contact te brengen met elkaar.' Daarnaast moet de minister van Acceptatie ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor het Nederlandse koloniale- en slavernijverleden. 'Wij willen dat het oude ministerie van Koloniën wordt omgebouwd tot een museum van koloniale geschiedenis.' Om hokjesdenken en ongelijkheid tegen te gaan, willen de twee Kamerleden de woorden 'allochtoon' en 'integratie' afschaffen. Kuzu: 'Omdat wij streven naar een democratische rechtstaat op basis van gelijkwaardigheid van ras en religie, schaffen wij de term 'allochtoon’ en 'integratie’ af.'  

Bron(nen):   NU      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wat ee niveau. Stelletje paupers, hetgeen een nieuwe naam is voor de heren. Kan niet snel een seleciecriterium worden ingevoerd voor bestuurders? Laat ook maar, het interesseert mij niet meer.

  • Robin

   Hey, dat klinkt als een bekende en reeds mislukte eindoplossing. Als je dat toch zo teleurgesteld bent, is je er niet mee bemoeien een wellicht een oplossing? Ik weet het niet hoor, ik vraag maar gewoon.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Jawel, want deze clowns leven van mijn zuurverdiende loon waarvan ik 52% moet afstaan. Buurman en Buurman in het theater kost maar een tientje.

    (in antwoord op Robin)
  • Jeroen

   Idd om te huilen … speerpunten zijn het oprichten van museum en een “ministerie van acceptatie”. Holy cow, ga ajb iets nuttigs doen!

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Peter

  Als je ook het geloof afschaft……………

 3. Windows 8

  “over de voedingsbodem hebben.”

  Goed idee, laat ons het eens over dat achterlijk sprookje hebben en daarna over Erdogan die controle houdt over zijn Turkse onderdanen

  “Hayrettin Karaman is de huisideoloog van de Turkse premier Erdoğan en diens AK-partij. Op 13 februari 2014 heeft Karaman in zijn column geschreven: „Vrome moslims kunnen een integratie van Turkije in de EU niet aanvaarden. Het verzet tegen alles wat christelijk-westers is, is voor ons een geloofspunt(1).” Op 4 april 2014 heeft de heer Füle namens de Commissie antwoord gegeven op schriftelijke vraag E-002112/2014 over voornoemde uitlatingen van Karaman. Daarin schrijft de heer Füle afwimpelend: „De Commissie wenst niet te reageren op elke verklaring die in de pers wordt gepubliceerd.”

 4. Minister President

  Dit is een luxe die we ons niet meer kunnen veroorloven.

 5. Guest

  Nog beter: schaf de islam af. Minder geweld, minder misdaad, minder onverdraagzaamheid. En dan zijn we ook van deze twee corrupte bedriegers af.

 6. Burgermans

  Nog beter: schaf de islam af en schaf Turkije af. Die twee begrippen zorgen voor honderd keer meer ellende dan “allochtoon” en “integratie”.

 7. VonRichthoven456353022260

  Termen ‘allochtoon’ en ‘integratie’ schaffen Kamerleden Kuzu en Öztürk af.

 8. Windows 8

  Muhammad Sex Simulator 2015
  “It is meant as a statement of free speech absolutism, refuting the idea that any religious, historical or political figure should enjoy protected status above that of everyone else.

 9. reageermeneer

  Haha. Zullen we de euro dan ook maar een andere naam geven? Dan is die crisis ook weer opgelost.

 10. vanhetgoor

  Nee, in een ding hebben Kuzu en Özturk wel gelijk, allochtonen en integratie gaat niet goed samen! Maar hun oplossing is de ultieme manier om de kop in het zand te steken: de woorden gewoon verbieden. Stelletje Turken!

 11. Dead Silence

  Gaat de partij van deze heren ‘Denk’ heten? Als er iets is wat de heren niet kunnen, dan is het denken. Goed dat het GGZ Friesland hun toekomstige patienten wil vervolgen.

 12. Koper

  Ik dacht dat ze wilden voorstellen om een 2e nationaliteit af te schaffen.

Reacties niet toegestaan