Proeven mensen het verschil tussen kraanwater en mineraalwater?

Sommigen zweren bij mineraalwater, maar of ze echt het verschil proeven met gewoon water uit de kraan is maar zeer de vraag. Uit meerdere experimenten blijkt dat de meesten het mineraalwater niet herkennen. Franse onderzoekers lieten 389 Fransen zes soorten mineraalwater en zes soorten kraanwater proeven uit verschillende watervoorzieningsinstallaties in Frankrijk. Zolang het kraanwater geen chloor bevatte, proefden bijna twee derde het verschil niet tussen de watersoorten. Ruim een derde haalde het mineraalwater er wel uit. Een groter onderzoek uit Noord-Ierland onder duizend mensen kwam eerder al tot een soortgelijke conclusie. De deelnemers aan het experiment proefden mineraalwater van onder andere Évian en Danone, gedistilleerd water en kraanwater. Ook onderzoekster Deborah Wells concludeerde toen dat mensen niet goed in staat zijn om mineraalwater van water uit de kraan te onderscheiden. 'Het grote succes van deze waters moet dan ook gebaseerd zijn op andere factoren dan hun smaak of reuk,’ schrijft Wells. Coca-Cola weet daar alles van. Het bedrijf moest in 2004 toegeven dat het mineraalwater van Dasani dat het voor 1,40 euro per halve liter op de Britse markt verkocht gewoon water uit de kraan was. Een reclamecampagne van ruim 10 miljoen euro overtuigde echter menig Brit.    

Bron(nen):   Express.be      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Als ik zie hoeveel kalk er in mijn wasbak, douchebak, plantwaterbakje en gootsteen achterblijven, dan proef ik het verschil misschien wel niet, maar drink ik toch liever mineraalwater…. maar dat hoeft inderdaad geen evian of spa te zijn.
  (evian = danone)

  • Windows 8

   en die botten in je lichaam zijn gemaakt van ?

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Duh..kalk ja, maar dat wil niet zeggen dat ik zoveel extra van die smurrie in m’n lichaam wil. Ik woon in een gebied waar veel kalk in het leidingwater zit, daarom kies ik voor mineraalwater.
    Vrij keus.. weet je wel.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     En je ondervindt er op een of andere manier last van, hebt info dat het schadelijk is?

     (in antwoord op Prikker)
 2. Harrie Vangangelt

  Het gaat niet om de waarheid. Bij marketing (en verkoop) gaat het om de perceptie bij de klant.

 3. Minister President

  Geef mij maar een flesje sinas, lekker met een rietje erbij.

  • Windows 8

   sap, 3 jaar geleden geperst, gevriesdroogd bewaard en terug op smaak gebracht met esters of verdunde rotzooi aangelengd met water en suiker(nectar)

   (in antwoord op Minister President)
 4. jantje

  Daar komt nog bij dat mineraalwater meestal in plastic(pet) flessen is verpakt. Deze flessen lekken allerlei hormoonverstorende stoffen in dit water. Zeker als het een tijdje in de zon staat.
  Het nederlands kraanwater is, daarintegen, van onberispelijke kwaliteit en een voorbeeld voor veel landen in deze wereld.

Reacties niet toegestaan