‘IS-beul is Mohammed Emwazi uit Londen’

'Jihadi John', de bekende IS-beul die in verschillende onthoofdingsfilmpjes van westerse gijzelaars opduikt, is waarschijnlijk Mohammed Emwazi, een Brit uit West-Londen. Dat schrijft de Washington Post. Volgens de Amerikaanse krant komt Emwazi uit een Brits middenklassegezin. Hij zou een opleiding tot computerprogrammeur hebben gevolgd. In 2012 reisde hij naar Syrië om zich aan te sluiten bij de opstand. Emwazi was te zien op de onthoofdingsvideo van de Amerikaanse journalist James Foley en vermoedelijk ook in latere filmpjes van de onthoofdingen van de journalist Steven Sotloff, de Britse hulpverlener David Haines, de Britse taxichauffeur Alan Henning en de Amerikaanse hulpverlener Abdul-Rahman Kassig. Hij wordt ook gelinkt aan terreurorganisatie al-Shabaab. In 2006 zou hij naar Somalië gereisd zijn. In 2009 zou hij nog een dag op Schiphol hebben vastgezeten en zijn verhoord na een bezoek aan Tanzania.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws  Telegraaf    

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Salute

  Op 26-02015 hoorde ik een vooraanstaande politicus van de SP in het programma van Jinek zeggen, dat afname van het Nederlands paspoort van jihad fanatici volstrekt onnodig is en ongewenst. Dat ze pas moeten worden vervolg als er wettelijk bewijs gevonden is. Pas dan moeten deze terroristen de gevangenis in. Kijken hoe deze kwakzalver zijn mening bijstelt, als iemand van zijn familie bij en aanslag is omgekomen ???

  • AT

   En op basis waarvan wil je ze dan opsluiten? Vanwege nors kijken en het dragen van een baard? Het recht moet hard gelden maar niet op basis van angst, gedachten of uiterlijke kenmerken.

   (in antwoord op Salute)
   • RP Geniet

    Laten vertrekken, hoe sneller hoe beter.

    Na vertrek paspoort schrappen en hen persona non grata verklaren of zij nu wel of niet hier geboren zijn.

    Wie hier niet wil zijn omdat zij onze christelijke en westerse waarden verafschuwen moet je niet meer als inwoner/buur/stadsgenoot willen in je land, al helemaal niet met een legertje therapeuten en van der Laan thee proberen op andere gedachten te brengen.

    (in antwoord op AT)
  • Dead Silence

   Technisch gezien heeft de SP-er gelijk, echter de huidige rechtsstaat is gebaseerd op een door hippies bedachte utopie en kan niet omgaan met het geweld van hedendaags geteisem of extremisten.

   (in antwoord op Salute)
 2. Henri Okken

  De deuren staan van alle kanten open ! Onze regering is niet in staat de samenleving te beschermen, droevig maar de keiharde realiteit. De heren bestuurders hebben het veel te druk met praktijken die niet door de beugel kunnen. Misbruik & Corruptiepraktijken, het is aan de orde van de dag. Het voert de boventoon ! Ik waarschuw hier al jaren voor. Het loopt de spuitgaten uit. De Nederlandse beveiliging is een gatenkaas, dat is de laatste jaren wel bewezen! De samenleving heeft er de buik van vol ! De politiek zal worden afgerekend op dit zwalkende beleid . Een beleid dat de samenleving steeds dieper de afgrond in duwt Een onverantwoord beleid ! Vriendelijke groet, Klokkenluider misbruik & Corruptiepraktijken Hoogeveen Alescon Assen . Provincie Drenthe. Henri Okken.

  • Dead Silence

   Kijk, de overheid is staatsvijand nummer 1 en hun vertegenwoordigers moeten verantwoordelijk gesteld worden voor het verraden van hun natie.

   (in antwoord op Henri Okken)
 3. Dead Silence

  Is hij dan een homofiele necrofiel?

Reacties niet toegestaan