‘Skiërs, ga pas zondag naar Val Thorens’

Wintersporters die nog zaterdag de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires willen bereiken, moeten rekening houden met enorme files. Een groot rotsblok op de doorgaande weg naar het skigebied Les Trois Vallées heeft het skiverkeer rond de dorpen flink ontregeld. De Franse verkeersdienst adviseert automobilisten zelfs om pas zondag in het gebied te arriveren en vooralsnog rond Grenoble, Lyon en Chambéry te blijven. De ANWB neemt dat advies over.

Foto's van en selfies bij het enorme rotsblok worden massaal rondgetwitterd. ,,Rotsblok blokkeert weg terug naar huis. Extra skidag in Val Thorens. Balen ;-)'', tweet iemand.

De weg (RD117) bij Val Thorens/Les Menuires is afgesloten. Ook veel Nederlanders brengen in dit gebied hun vakantie door. De hulpdiensten proberen alle automobilisten uit de dorpen weg te krijgen. Eerder zaterdag is een omleidingsroute ingesteld. Maar die is om de beurt open voor aankomend en vertrekkend verkeer en bussen mogen er al helemaal niet rijden.

Het is door het vakantieverkeer toch al een drukke zaterdag in Frankrijk. Veel Nederlanders keren dit weekend weer terug van hun piste-avonturen, maar ook gaan er nog mensen die kant op. In Frankrijk is het druk rond Lyon, in Duitsland bij München. Ook bij de grensovergangen in Oostenrijk is er vertraging.