Nadert het mysterie van vlucht MH370 zijn einde?

Het is bijna een jaar geleden dat vlucht MH370 van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord van de radar verdween en nog steeds hebben nabestaanden geen enkele zekerheid over wat er met hun geliefden en familieleden is gebeurd. Australië laat bij monde van vice-premier Warren Truss doorschemeren dat de zoektocht naar het toestel misschien tot een einde moet worden gebracht. Het zoeken kan immers niet altijd doorgaan. Toch is er misschien een lichtpuntje. Een Britse 777-kapitein met veel ervaring analyseerde maandenlang de vluchtdata en heeft vermoedens over waar het vliegtuig is neergekomen. Simon Hardy denkt dat de piloot van MH370 het toestel opzettelijk liet neerstorten in zee nadat hij over zijn huis was gevlogen op het eiland Penang. De Australische onderzoekers vinden de theorie over dat 'emotionele laatste afscheid' geloofwaardig. Volgens Hardy verloor het vliegtuig na het opstijgen van Kuala Lumpur contact met de verkeersleiders en werd de transponder uitgezet. Daarna deed het vliegtuig iets 'heel opmerkelijk's, aldus Hardy. Het vloog 8 keer in en uit het Thaise en Maleisische luchtruim. Hardy: "Zoiets heb ik nog nooit gezien, maar het is een goede manier om verwarring te zaaien bij de luchtverkeersleiders."
Hardy heeft maanden zijn hoofd gebroken over de 3 scherpe bochten die het toestel toen maakte bij Penang. "De oplossing was Ayers Rock. Daar deed ik hetzelfde manoeuvre, om een beter zicht te krijgen. Iemand moet dus een laatste emotionele keer naar Penang gekeken hebben. Dit is misschien de enige aanwijzing voor de dader die we hebben." Even later is de druk in het vliegtuig weggevallen, raakte vermoedelijk iedereen bewusteloos en stortte het toestel neer in de Andamanse Zee in de Indische oceaan, 100 zeemijl van waar nu nog gezocht wordt.
De piloot van de MH370, Zaharie Achmad Shah, had het weekend voor de vlucht te horen gekregen dat zijn vrouw wilde scheiden. De co-piloot heeft nog geprobeerd te bellen vlak voordat het toestel neerkwam.
 

Bron(nen):   De Morgen      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Meneer Dick

    Dat vliegtuig is helemaal niet gecrasht. De piloot heeft het vliegtuig veilig op Diego Garcia geland. Dat is een eiland in de Britse Chagall Archipel. Dat ligt in de Indische Oceaan, precies op de afwijkende route van dat vliegtuig. De Amerikanen hebben dat eiland gehuurd en een grote marine- en luchtmachtbasis gebouwd. De Britten hebben lang geleden alle oorspronkelijke bewoners afgevoerd naar Engeland, zodat er nu geen pottenkijkers meer zijn.

    Dat vliegtuig was onderweg van Singapore naar Beijing. Iedereen, die naar naar Noord Korea wil, moet daar overstappen. In het vliegtuig zat iets of iemand waar de Amerikanen heel geïnteresseerd in waren.

Reacties niet toegestaan