Man moet schapen redden van wolf

Er lijkt geen twijfel meer over mogelijk: er is een wolf in Nederland. Hij is afgelopen weekend opgedoken in Drenthe. Robert Vlieghuis (41) is een van de mensen die hem heeft gezien. Sterker nog, hij moest de schapen van zijn schoonvader redden van het jagende beest. Vlieghuis vertelt aan het AD: 'Ik ben het land in gelopen en toen kwam er een man met een hond aan. Die zei dat de wolf was gespot in de buurt en dat hij nu in het weiland van mijn schoonvader liep.' 'Ik keek en het klopte. Hij was al druk aan het jagen. Achter de schapen aan. Ik heb gezwaaid en geroepen. Alles gedaan. Het dier constant achternagelopen en ervoor gezorgd dat hij niet meer bij de schapen kon komen. Ik heb nog nooit zo'n groot en gevaarlijk beest gezien. Ik zag duidelijk die grote gele ogen. Op een gegeven moment is het gelukt om die wolf aan de kant te krijgen.' Een van de schapen is aangevallen. 'Er zit een duidelijke bijtwond in de hals. Dat beest was ook behoorlijk overstuur.' Wolvenkenner Leo Linnartz van de stichting Wolven in Nederland twijfelt er niet aan dat het om een wolf gaat. Maar het is de vraag of het beest ook wild is. Op internet wordt gespeculeerd dat de wolf uit een dierenpark zou zijn ontsnapt.

Bron(nen):   AD      

29 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “‘Er zit een duidelijke bijtwond in de hals. Dat beest was ook behoorlijk overstuur.’”
  Hoe kom je er bij …

  • Allard

   Mooi om te weten, reis jij even af naar het hoge Noorden zodat we dit even uit kunnen testen?

   (in antwoord op Windows 8)
  • harrr

   soms snap ik je niet, maar ik relax met je mee. . hahahaha

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Ironie Harr 😉
    Toch beetje belachelijk om er bij te vermelden dat het schaap overstuur was (vind ik) Lijkt me nogal logisch

    (in antwoord op harrr)
 2. John_Rambo

  Grote roedels wolven wil je echt niet meemaken op je wandeltochtje als er een tekort is aan prooi. In een heel strenge winter bijvoorbeeld. Ze zullen dan ook de dorpen en steden inkomen. Bang voor mensen zijn ze dan niet meer. Voor hen gaat het dan enkel om overleven.

 3. Burgermans

  Wolven horen niet vrij los te lopen.

  • Allard

   Loop niet zo te zeuren Burgermans, je bent toch niet bang voor een kwispelende wolf?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik niet, maar ik wil niet dat kinderen en dieren worden gebeten, idioot dat je bent.

    (in antwoord op Allard)
  • marianne martens

   jongens kunnen jullie het weer goed maken?

   (in antwoord op Burgermans)
  • harrr

   ik prijs de dag dat er gewoon weer honderden wolven rondlopen op ons platte land
   Dan geen last meer van burgermansjes zoals jou……….

   (in antwoord op Burgermans)
  • Dead Silence

   Ik op straat lopen meer geschiften rond die erger zijn dan honderden wolven.

   (in antwoord op Burgermans)
 4. marianne martens

  wat prachtig ziet deze wolf eruit. we zijn ook weer helemaal thuis, alle hysterie wordt samengebald in de boze wolf, ga als mens eens bij grootmoeder langs.

 5. Lemetje

  Kijk eens naar de Turkse geiten/schapenboeren. Zij laten een grote hond opgroeien in de kudde, zodat deze de kudde zal verdedigen tegen allerlei rovers en zelfs beren.
  De hond leidt zelfs de kudde van en naar de stal. Zo’ n hond (of meerdere) kan hier in Nederland ook de kudde goed verdedigen tegen de wolf(ven).

 6. harrr

  ik vind dat het tijd wordt voor een wolven fok programma in NL… Net zoals we de natuur verkloot hebben met dat ooievaar fok gedoe.. en vervolgens die suffe onbeholpen koeien in de oostvaarders…. die wolven kunnen wellicht weer wat balans brengen in het geheel. . ik zeg. win win !!!!

Reacties niet toegestaan