Een schilderij van dit meisje kost 46.000 euro

Ze wordt vergeleken met Jackson Pollock en haar schilderijen kosten nu al 46.000 euro per stuk. Aelita Andre is een van de meest veelbelovende kunstenaars van deze tijd. Detail: ze is pas acht jaar oud. Haar werk wordt nu tentoon gesteld in de Gagliardi Gallery in Londen. De kleine Australische had haar eerste tentoonstelling toen ze 22 maanden oud was. Ze vindt schilderen het mooiste wat er is, maar heeft nog meer ambities. 'Ik wil de natuur redden en door de ruimte reizen en ik wil paleontoloog of wetenschapper worden,' vertelt ze. Andre wordt in de kunstwereld geprezen om haar eigenheid, gevoel voor kleur en compositie. The Guardian roemt de levendigheid van haar schilderijen en de prachtige kleuren. Kunstenaar en professor Ruv Nemiro noemt haar de Mozart van de schilderkunst.

Bron(nen):   people.com  Het Laatste Nieuws    

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Dat zegt meer over de schromelijke overwaardering van abstracte kunst dan over het talent van dat wicht.

  • Apekool

   Je mag het meisje niet beoordelen op de stupiditeit en geldlust van haar ouders/vertegenwoordigers. Er is nou eenmaal veel geld in de wereld en nog veel meer corruptie, dat zoekt allemaal een (uit)weg waarbij ‘kunst’ graag faciliteert.

   De ‘kunst’ die ze maakt is inderdaad, wat was het woord ook alweer… kinderlijk kliederwerk (verbazing alom).

   “Aelita Andre exposeerde voor het eerst toen ze twee jaar oud was.”

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Windows 8

  Het is waard wat de gek er voor betaalt

 3. marianne martens

  Dit meisje is buitengewoon hoogbegaafd en maakt mooie schilderijen, het kleurgebruik en de structuur zijn helder en abstract,jammer dat het een hype is geworden waar misschien het meisje of haar ouders de dupe van kunnen worden.Hoeft niet. Bijzonder is dat er veel jonge kinderen zijn die dezelfde eigenschappen hebben en al de domheid kunnen overstijgen.

  • harrr

   Goed dat ze nu een hype is want het is gewooon overhyped pretentieus ( van papa en mama) broddelwerk,
   Cashen is dus logisch

   (in antwoord op marianne martens)
 4. Dead Silence

  Schitterend!!! Je kan een chimpansee ook een kwast geven.

 5. Glorix

  Dat schilderij van Rutte vond ik wel sterk!

 6. Jo

  Ik zou er nog geen tien euro voor over hebben, zonde van het geld.

 7. zo_maar

  Ja, ze maakt mooie dingen. Het zou wel opbouwend voor haar talentontwikkeling zijn als ze zich gaat richten op realisme.
  Abstracte kunst zonder dat je de realistische vaardigheden hebt wordt een beetje manierisme. Het meisje zelf lijkt me nog heel onschuldig, de machinerie erachter komt me verdacht voor.

 8. Onra

  42.000 euro? Ik kan rijk worden mn zusje maakt ook zulke schilderijen

Reacties niet toegestaan