Gijzeling voorbij in Bardomuseum Tunesië, 17 toeristen omgekomen

Zeventien buitenlandse toeristen en zeker twee Tunesische agenten zijn woensdag gedood in een aanval van militanten op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis. De Tunesische premier Habib Essid heeft het dodental woensdagmiddag bevestigd. 22 toeristen zijn gewond geraakt. De omgekomen toeristen komen onder meer uit Polen, Spanje, Duitsland en Italië. De aanvallers zijn gedood.
Volgens journaliste Amelie Tulet zouden de twee gewapende mannen die het Bardomuseum hebben aangevallen dit pas hebben gedaan nadat hun aanval op het nabijgelegen Tunesisch parlement was mislukt. Het Bardomuseum in Tunis is na het Egyptisch museum in Caïro het beroemdste museum van Afrika en dat komt door de indrukwekkende collectie Romeinse vloermozaïeken.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  waarom lees ik niet wat voor gajes dit heeft gedaan?….

  • harrr

   ah, laat maar, was weer de religie vd vrede die onder bevel van de pedoprofeet pipo is gaan slachten onder mensen die WEL hersenen hebben…

   (in antwoord op harrr)
   • Windows 8

    Ik vraag me nu wel af wanneer de protesten door de ‘gematigde’ moslims zullen worden georganiseerd. Of reageren zij enkel wanneer er boekjes verscheurd worden?

    (in antwoord op harrr)
    • Hahaharry

     Als het islamitische “jongeren” betreft staat het er altijd bij hoor. Als het een blanke dader betreft is het daarentegen een verward persoon. En nogal hypocriet om je vinger te wijzen naar hen die niet demonstreren terwijl je zelf aan de zijlijn staat.

     (in antwoord op Windows 8)
    • Burgermans

     Ook “gematigde” moslims protesteren alleen tegen cartoons en Joden.

     (in antwoord op Windows 8)
  • Windows 8

   het staat er toch ? “militanten”
   Dat is hetzelfde als ‘jongeren’ bij Nederlandse ‘incidentjes’

   (in antwoord op harrr)

Reacties niet toegestaan