Indiase ouders halen halsbrekende toeren uit om kinderen te helpen met spieken

Spieken bij examens is vrij gebruikelijk in de Indiase staat Bihar. Recente foto's laten zien op wat voor schaal en hoe openlijk het gebeurt, schrijft de BBC. De 1,4 miljoen Indiase studenten die gisteren aan hun examens begonnen, krijgen daarbij massaal hulp van hun ouders. Met gevaar voor eigen leven klimmen ze naar de ramen van de klaslokalen en geven zo spiekbriefjes door. Dat gebeurt onder het oog van agenten, die soms worden omgekocht om de andere kant op te kijken. Ondanks de vele foto's die er inmiddels verschenen zijn van vrienden en familie die studenten helpen met hun examens, doen de autoriteiten er niets aan. Helpers kunnen een boete krijgen of in de gevangenis komen, maar in de praktijk komt dat nauwelijks voor. Op enkele scholen zijn bij elkaar zo'n 500 studenten uitgesloten voor de examens, maar het probleem is lastig aan te pakken zegt de Onderwijsminister van Bihar. 'Hoe kan de overheid het spieken stoppen als ouders en familie niet willen meewerken? Moet de overheid de opdracht geven om ze neer te schieten?' Hij roept ouders op om hun kinderen niet langer te helpen. Afbeelding weergeven op Twitter Afbeelding weergeven op Twitter  

Bron(nen):   BBC  NOS op 3    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Apekool

    En dan toch werk uitbesteden aan ‘hoogopgeleid’ personeel in India 😉

  2. Vogelbeest

    Ik werk voor een multinational met een “shared service centre” India. De kwaliteit is gemiddeld gezien echt om te janken. En als je dan eens het geluk heb dat ze een paar maanden dezelfde persoon m/v op een klus zetten en de betrokkene heeft toevallig een redelijke beheersing van het Engels lukt het wel eens om hem/haar iets uit te leggen, bij te schaven, in te werken.

    En dan kunnen ze ergens anders 1 euro per maand meer krijgen en dan zijn ze weer weg.
    En dan kun je opnieuw beginnen. Op aandrang van het Europese personeel worden ze al vrij goed betaald alleen om het wegloop-risico te beperken, maar dan nog ben ik er inmiddels van overtuigd dat je beter 2 professionals in Europa kunt hebben dan 12 prutsers in India.
    Een artikel als bovenstaande (en die zijn er véél als je er op gaat letten) bevestigd alleen maar mijn ervaringen.

Reacties niet toegestaan