Als je sojasaus giet over een inktvis op je bord gebeuren er rare dingen

Hij doet al een tijdje de ronde op internet: de video die laat zien wat er gebeurt als je sojasaus giet over een inktvis. De verklaring is als volgt: het zout in de sojasaus maakt een chemische reactie los in de spieren van de vis.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Windows 8

    Welke ‘chemische reactie’ 3huis?

    • Jannie Ooms

      De redactie zal het vast wel weten, maar ik vrees dat de uitleg aan u verspild zou zijn: u zou het eenvoudigweg niet begrijpen.

      (in antwoord op Windows 8)
  2. marianne martens

    alweer een intelligent dier naar binnen geprakt voor de lol.

  3. Ko Herent

    Vinden ze leuk hoor die Jappen….

    • Zonspotter Peter

      Ja, volgens mij eten ze daar meer bewegend vlees of vis. Schijnt ook niet helemaal zonder gevaar te zijn.
      Ik ben sowieso tegen het eten van levend organisme.
      Behalve dan dat kleine grut wat je amper ziet.
      Soms moet je die levend naar binnen werken zodat ze van binnen wat goeds kunnen doen.
      Bacillen e.d. moeten wel vers zijn.
      Zolang je ze onder controle houdt doen ze niks kwaad.
      Harmonie is hier bij het toverwoord.
      Ook niks mis met ziek zijn.
      Anders weet je niet wat gezond zijn betekent.

      (in antwoord op Ko Herent)
  4. John_Rambo

    Er is ook een ‘gerecht’, waar de vis zo klaargemaakt wordt, dat deze nog leeft als deze opgediend wordt. Het nog bewegende vlees zou een bijzondere sensatie zijn in de mond.

    • Ko Herent

      Ja heb ik ook wel eens gezien. Of levende rivierkrabbetjes dopen in de saus. Ook nog levensgevaarlijk door de parasieten.

      (in antwoord op John_Rambo)

Reacties niet toegestaan