Chinees moet zes jaar de gevangenis in vanwege baard

Ondanks meerdere waarschuwingen liet een 38-jarige Chinese moslim zijn baard staan. Hij zou met zijn baard problemen uitlokken en moet daarvoor nu zes jaar de gevangenis in. Zijn vrouw heeft twee jaar celstraf gekregen, omdat ze een boerka en een sluier droeg die haar hele gezicht bedekte. Het tweetal behoort tot de Oeigoeren, een Turkse minderheid van bijna 9 miljoen mensen in de autonome regio Sinkijang. De onderdrukking van de Oeigoeren zorgt al meer dan een jaar voor oplopende spanningen in het gebied. Zeker 200 mensen zijn omgekomen door bommen en aanvallen van veiligheidsdiensten. Mensen krijgen een financiële beloning van de autoriteiten als ze iemand aangeven die een baard heeft. In de stad Karamay mogen mensen met baarden of islamitische kleding niet meer met het openbaar vervoer. In China wordt het dragen van een baard sterk ontmoedigd, omdat het samen zou hangen met extremistische idealen.  

Bron(nen):   Daily Mail      

40 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  They had it coming

  • Cerenn

   Besten, “extremisme” en “Islam” kunnen we niet beschouwen als één geheel, dit is dwaasheid. Extremisme is zelfs een grote bedreiging voor de Islam.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    “Extremisme is zelfs een grote bedreiging voor de Islam.”
    Inderdaad, dat is het énige dat er goed aan is. Misschien gaan zo de oogkleppen af van de linkse golf.

    (in antwoord op Cerenn)
   • Windows 8

    Deze SA’er denkt er nochtans anders over.

    “Westerse wensdenkers willen daar niet aan, maar de Koeweitse onderzoeker Abdulazziz Al-Qattan is bijzonder eerlijk en transparant over deze materie:

    “Our Islamic heritage is a minefield of these deviant ideas…The problem of us Arabs is that we are not being honest with ourselves…All the books of Islamic heritage, without exception, from all Islamic sects and denominations, have enough ISIS ideology to turn your hair white.”

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/03/video-koeweitse-onderzoeker-islamitische-doctrines-zitten-tjokvol-isis-ideologie/

    (in antwoord op Cerenn)
 2. Burgermans

  Lijkt me een broodje aap, Jeanette.

  • Soeleejmen

   Hoe weet je nou of dit haatbaarden zijn?? En wat heeft een hoofddoek hiermee te maken? Ik vraag me echt af wat jou opleidingsniveau is. Er is hier maar 1 haatbaard en dat ben jij, ga maar lekker chago door het leven en haatdragend. Lekker goed voor je gezondheid, ga zo door dan zijn we binnen de kortste keren van je af.

   (in antwoord op Burgermans)
 3. Toon Damen

  een zeer goed voorbeeld voor europa

 4. golf

  wat erg… en hoe zit het met joden dan of gewoon hippi’s en of mensen die gewoon een baard dragen.

  • FritsB

   Etnische Chinezen hebben nauwelijks baardgroei. Kijk maar eens naar Chinese films. Wat ze wel graag doen, vooral de jonge generatie, is wat ijl dons laten staan op kin en bovenlip. Deze straf is niet zozeer wegens de baard maar wegens het signaal dat de man, immers geen Han-Chinees, afgeeft; zie ook zijn gesluierede vrouw.

   (in antwoord op golf)
 5. violien

  WALGELIJK!!!!! De mens heeft geen vrijheid meer. DEMOCRATIE is een grote leugen, hoe kan je van democratie spreken als je de vrijheid van mensen wegneemt.Niemand heeft het recht om de religieuze vrijheid van moslims te beperken. En Burgemans ga je mond spoelen met zeep, je kraamt onzin uit

  • Burgermans

   Jullie moslims blazen dagelijks weerloze vrouwen en kinderen op in naam van Allah, wij niet. Jullie zouden jezelf moeten schamen en tegen deze barbarij in jullie geloof moeten protesteren in plaats van tegen Joden of tegen cartoons.

   (in antwoord op violien)
   • Imz

    Dus als ik in naam van burgermans, windows 8 zijn teelballen snijdt, in jouw mond stop en hem vervolgens opblaas is dat jouw schuld? Universitair niveau my ass, achterlijke provocateur!

    (in antwoord op Burgermans)
    • Windows 8

     Je doet het wel als er ergens ter wereld een kopie van een Middeleeuws sprookje wordt verbrand.
     Dan zijn de barbaarse laffe honden zelfs in staat een MENTAAL GEHANDIKAPTE VROUW op straat te lynchen.

     (in antwoord op Imz)
    • Burgermans

     Probeer niet te veel over mij te fantaseren maar gewoon op het onderwerp te reageren. Alle moslimlanden worden geplaagd door corruptie, terreur en gewelddadige onderdrukking. Stuk voor stuk morele tekortkomingen. De dagelijkse barbarij die in het Midden-Oosten en Noord-Afrika woedt is derhalve het rechtstreekse gevolg van de foute islamitische moraliteit.

     (in antwoord op Imz)
  • Windows 8

   Democratie is voor mensen die er mee om kunnen gaan. Pedofeet / moordende roverhoofdman aanbiddende fascistische haatbaarden horen daar niet in thuis.
   Zij stellen nl hun sprookje boven de seculiere wetten in een democratie.
   Trouwens, sedert wanneer is China een democratie?

   (in antwoord op violien)
  • Windows 8

   “In ultra-conservative Saudi Arabia, where rape and murder are among several crimes punishable by death, a father cannot be executed for murdering his children, nor can husbands be executed for murdering their wives.”
   Islam rules !!!

   (in antwoord op violien)
 6. MAC

  Dit is echt bizar. 6 jaar voor een baard en als je kinderen neukt ga je vrij uit. BELACHELIJK.

  • Windows 8

   Als papa mag ze ook verkrachten en in brand steken. Dan moet je wel iets betalen

   (in antwoord op MAC)
  • Windows 8

   In ultra-conservative Saudi Arabia, where rape and murder are among several crimes punishable by death, a father cannot be executed for murdering his children, nor can husbands be executed for murdering their wives.

   (in antwoord op MAC)
  • mark

   zo is het nu eenmaal wel commentaar op een ander geven maar niet naar je eigen achtergrond kijken! geloven dit geen respect hebben voor anders denkende mogen van mij gelijk verboden worden!
   misschien dat het hoog nodig tijd word dat er wereld wijde gedrachts regels komen en wie zich daar niet aan wil houden word dan maar buiten gesloten!

   (in antwoord op MAC)
 7. hamid

  Onze profeten hadden ook allemaal een baard en hun waren heel close met Allah wie is er na Allah belangrijker als hun? jullie chinezen eten katten, honden en apen en doen urine over jullie ei voor de smaak
  en dan komen jullie ons beoordelen?
  laat dat maar aan Allah over is niet jullie zaak.
  Jullie moeten niet fucke met onze religie!
  Ooit zullen jullie voor deze fout gestraft worden niet door mij,
  maar door onze Alwetende, de Almachtige.

  • Burgermans

   Allah is een verzinsel om jullie dom te houden en dat heeft kennelijk erg goed gewerkt. Terwijl de Chinezen in nog geen honderd jaar zich hebben ontwikkeld tot een moderne economische grootmacht zijn jullie teruggevallen tot de barbarij van de steentijd.

   (in antwoord op hamid)
  • Windows 8

   Fucken met een sprookje? Hoe achterlijk kan je zijn als volwassene?
   Kinderen stoppen met geloven in Sinterklaas rond hun 6-8 , moslims blijven hele leven kinds en ze zijn er trots op ook …(dat en hun gay Versacchi petjes)
   Pedofeet/moordenaar aanbidden, dat is pislam

   “Waren close met Allah” wie neukte wie? Allemaal venten bij elkaar in tenten. Daarom hadden ze steeds jongetjes bij!

   (in antwoord op hamid)
 8. hamid

  haha ik kom van Perzie beste burgermans ga eens maar goed in de geschiedenis een kijkje nemen zou ik zeggen, wij zijn 1 van de grootmachten toen en nu nog steeds. maar dat is niet waar het om gaat.
  het gaat erom wie geloof in Allah heeft en wie niet. Mischien heeft een persoon of land meer ontwikkeld als de ander maar als dat land (De regering) ongelovig is stellen hun nog steeds niks voor al lijken ze voor een kleine periode succesvoller. Niemand hoeft ons de les voor te lezen hoe wij moeten lopen of wat wij moeten dragen of wat wij moeten geloven. De persoon die nu daar aan de macht is tegen de Islamieten voor geen enkele reden zomaar haat zaait. Blijf jij maar geloven dat Allah een verzinsel is, ik raad het je niet aan maar iedereen heeft een eigen wil gekregen hij kan maar 2 kanten uitwijken uiteindelijk.

  • Windows 8

   ” Blijf jij maar geloven dat Allah een verzinsel is,”
   Jij claimt dat het niet zo is, dus moet JIJ het bewijzen.
   Kampvuurverhaaltjes doorvertellen gebeurt al eeuwen, mensen verzinnen verhalen en schrijven ze op, dat heten wij sprookjes.
   Wetenschap = bewezen feiten. En dat werkt, aangezien je op het internet zit.

   (in antwoord op hamid)
  • Windows 8

   Je kent duidelijk je geschiedenis. Perzie hield op met bestaan toen de allahroofridders binnenvielen en is sindsdien niet meer geëvolueerd.
   Daarom zit jij ook hier : OVERAL waar de shitlam heerst, eindigt de vrijheid en de ontwikkeling der bevolking.

   (in antwoord op hamid)
  • Burgermans

   De mensenrechten worden in Iran regelmatig geschonden. Vrouwen worden volgens de Iraanse visie op de sharia, de islamitische wetgeving, achtergesteld. Omdat het regime van het land een strikte scheiding van de seksen aanhoudt, zijn er relatief veel vrouwelijke artsen en advocaten. Zij behandelen dan uitsluitend vrouwen. Een bekende advocate is de mensenrechtenadvocate Shirin Ebadi, die in 2003 de Nobelprijs voor de Vrede won.

   Sommige religieuze minderheden worden vervolgd in Iran, maar andere genieten (beperkte) bescherming en vrijheid. Soennitische moskeeën en boeken zijn verboden in Iran. Op het wahabisme staat de doodstraf. Het bekeren naar het sjiiesme is toegestaan in Iran maar naar een andere religie of stroming niet. Verspreid over het land wonen ook veel aanhangers van het soefisme, maar deze stroming is verboden in Iran en haar aanhangers worden vervolgd.

   De bahai, een 19e-eeuwse afsplitsing van de islam, worden vervolgd.

   Iran voert de doodstraf uit en wordt hierom bekritiseerd door Human Rights Watch. Dit doet het land niet alleen voor volwassenen maar ook kinderen van 15 of ouder kunnen de doodstraf krijgen. Nergens ter wereld worden zoveel kinderen bestraft met de doodstraf als in Iran. Executies worden ook weleens in het openbaar uitgevoerd.

   Het bestaan van homoseksualiteit wordt ontkend in Iran en homoseksualiteit is verboden. Op het verrichten van sodomie staat de doodstraf. Mensen die een geslachtsidentiteitsstoornis hebben worden wél erkend en met steun van de islamitische wetgeving worden transseksuele operaties uitgevoerd.

   Iran kent geen recht op vrije internettoegang, het land controleert zijn burgers bij het gebruik van internet.

   bron: Wikipedia

   (in antwoord op hamid)
 9. hamid

  Dit gaat veel verder als wetenschap, 1400 jaar terug zijn er veel dingen voorspeld dat de wetenschap die jij zo hoog vind er niks bij is.

  Zoals elke mens is uniek vanwege zijn vingertoppen dat is 1400 jaar geleden duidelijk verteld in de Qu’ran.

  De eerste zaakOp 18 juni 1892 betaalt het werk van Vucetich zich al uit. Op die dag lukt het een Argentijnse rechercheur als eerste om een meervoudige moord op te lossen met behulp van een vingerafdruk.

  snapje beste ”windows 8” dit gaat veel verder als wetenschap.
  ga maar naar youtube en kijk naar de wonderen van de Qu’ran mischien zal je het dan begrijpen of doe een research op internet.

  Dit is 1 bewijs er zijn er nog genoeg maar daar heb ik helaas geen tijd voor.

  • Windows 8

   Vage zinnen in antiek boek zijn NOOIT bewijs. Ergens anders in je sprookje staat de plaats der teelballen beschreven als zijnde in de RUG onder de nieren (ja, ik heb jouw onzin bestudeerd)

   Whatever the meaning, this verse does not talk about fingerprints at all, except to blindfolded Quranic miracle hunters. ‘Banan’ cannot mean “fingerprint”. None of the translators says so. Neither does any tafsirist or interpreters of the Quran as I include four tafsirs below.

   (in antwoord op hamid)
  • Windows 8

   Hier nog wat “wetenschap” uit je sprookjesboek : “(86. At-Tariq, 5-7)
   states that a liquid comes out of a region between the backbone and the ribs however, Modern science tells us that semen comes from the testicles.
   Now let man but think from what he is created! He is created from a water gushing forth― Proceeding from between the backbone and the ribs. (at-Tariq, 5-7)”

   Ik weet niet waar jouw balletjes hangen maar de mijn buiten mijn lichaam in het scrotum. Dat wist die gek/ pedofeet mohammed uiteraard niet. En die het verzonnen heeft paar eeuwen later duidelijk ook niet.

   (in antwoord op hamid)
  • Windows 8

   1 duidelijke fout in de koran : Sperma komt toch echt niet uit een plaats tussen de “the backbone and the ribs”

   https://carm.org/muslim-evidence-islam-is-true-sperm-problem

   (in antwoord op hamid)
  • Burgermans

   LOL Jullie geloven ook alles wat ze jullie wijsmaken.

   (in antwoord op hamid)

Reacties niet toegestaan