Terreuractie Garissa tegen christenen gericht

De aanval van al-Shabaabstrijders op een universiteit in de Keniaanse stad Garissa waarbij zeker zeventien mensen werden gedood, lijkt vooral gericht op christelijke studenten. Leerlingen die islamitische verzen konden opzeggen, werden ongemoeid gelaten maar mensen die dat niet konden werden zonder pardon met kogels doorzeefd. Dat zeggen ooggetuigen tegen de Keniaanse nieuwszender News24.

De lichamen van gedode studenten vertoonden veel kogelwonden, soms wel tien. Experts maken daaruit op dat de aanvallers in het wilde weg op rennende mensen hebben geschoten totdat die niet meer bewogen. Tientallen mensen raakten gewond, de meesten van hen hebben schotwonden. Sommigen zijn naar de hoofdstad Nairobi overgevlogen voor behandeling.

De aanval op de campus van de universiteit begon donderdagochtend vroeg. Rond 05.30 uur schoten de terroristen enkele wachten dood en drongen het complex binnen. Ze gijzelden vervolgens honderden leerlingen. Van 280 van de 815 studenten weten de autoriteiten waar ze zijn. Het lot van de overige 535 is onbekend. Ze zitten vermoedelijk vast in een studentencomplex.

Verantwoordelijkheid

De Somalische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist. ,,Kenia is in oorlog met Somalië. Onze mensen zitten er nog steeds, ze vechten door en hun missie is mensen te doden die tegen al-Shabaab zijn'', aldus een woordvoerder van de beweging. Volgens de man zijn moslims vrijgelaten en worden anderen vastgehouden. Hoeveel doden er zijn gevallen kon hij niet zeggen ,,maar het zijn er veel''.

Donderdag rond het middaguur hadden Keniaanse militairen de aanvallers teruggedreven in één gebouw, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een aanvaller zou zijn aangehouden, toen hij probeerde te vluchten.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wat een afschuwelijk geloof is de islam toch, bah!

 2. Windows 8

  ” lijkt vooral gericht op christelijke studenten. Leerlingen die islamitische verzen konden opzeggen, werden ongemoeid gelaten maar mensen die dat niet konden werden zonder pardon met kogels doorzeefd. ”
  “lijkt” , really?

 3. jimdhed67

  heeft zeker weer niks met de islam te maken, want dat is een vredelievend geloof…wie islamitische verzen op kon zeggen werd gespaard…ik kan me trouwens niet herinneren ooit een bericht te hebben gezien dat christelijke terroristen moslims afslachten, dus het lijkt toch net alsof al dat geweld en de islam toch iets met elkaar te maken hebben…

Reacties niet toegestaan