Nederlander Sjaak Rijke bevrijd in Mali

De Nederlander Sjaak Rijke is bevrijd in Mali. Commando's van het Franse leger hebben de ontvoerde Nederlander gered uit handen van terroristen, zo meldde het Franse ministerie van Defensie maandag.

Rond 05.00 uur maandagochtend bevrijdden commando´s en andere militairen de Nederlander, die sinds 2011 vast werd gehouden door terroristen. Meerdere daders zijn daarbij opgepakt. Rijke is meegenomen naar een basis bij de plaats Tessalit en is in veiligheid.

Rijke werd op 25 november 2011 ontvoerd door leden van al-Qaeda in Mali. Hij was toen 51 jaar en was samen met zijn vrouw op vakantie in Timboektoe. Vorig jaar november verscheen nog een emotionele oproep van Rijke, die smeekte om hulp.

De Franse minister van Defensie Jean-Yves le Drian heeft volgens zijn ministerie maandagochtend gehad met zijn Nederlandse collega Jeanine Hennis-Plasschaert om te melden dat Rijke bevrijd is. Ook minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders is door de Fransen op de hoogte gebracht.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RP Geniet

  Mijn hart huilt als ik alles m.b.t. deze NIET criminele man overseas overdenk tussen 2011/2015.

  Schande wat onze ministers van buitenlandse zaken v/a 2011, typisch des PvdA ( met name de mediageile Timmermans), hebben nagelaten.

  Ben er blij om maar wat een schande dat special forces uit ander landen met Frankrijk als initiatienemer een NEDERLANDER uit handen van criminele terroristen weet te bevrijden, na Verviers werden all over speciaal getrainde militairen (West Europa) in EIGEN land ingezet, zwaarbewapend!.

  Politiemensen in de EU, m.u.v. NL, kregen meer mandaten en deels zwaardere wapens. NL bleef slapen na 2 weken werden marechaussees ingezet, the best of the worst noem ik dat. Al met al blijft ignorence de boventoon vieren op het Binnenhof, denk dat Asscher pallets thee heeft ingekocht en gratis in PvdA gemeenten heeft verstrekt voor het geval er gepraat moet worden met Berber (jihad) criminelen.

  Alleen in mijn land kan een afghaanse asielzoeker, hier omdat hij in eigen land voor de dood moet vrezen, met SoZaWe geld zijn dag hobby van twitter jihadist invullen of regelmatig op “vakantie” gaan, BEWEZEN!, naar het land waar hij gevaar loopt.

  ON TOPIC
  Gelukkig dat AQ de Rijke niet bruut onthoofd heeft en heeft hij de moed om alle screw ups van het Nederlandse falen bloot te leggen of wordt hem na terugkomst het zwijgen opgelegd d.m.v. een grote zak geld, of erger, in opdracht van gluiperds Koenders, Rutte enz.

  Onze corrumperende roeptoeters op het Binnenhof onder aanvoering v/d PvdA zijn wel goed in het ach en wee roepen als ‘drugscriminelen’ na 10 jaar uiteindelijk in het buitenland ter dood worden gebracht, een onschuldige niet criminele vakantieganger lieten zij letterlijk barsten. .

  Wat is onze regering, is een groep niet op hun taak berekende nitwits die niet criminele Nederlanders met een probleem elders in de wereld in de steek laten.

  Het zou hen sieren als zij de Rijke als hij terug is in Nederland politiek gezien met rust laten en echte hulp geven van top psychiaters zodat hij de met dank aan Nederland jarenlange opgedane trauma’s een plaats kan gaan geven en of verwerken.

  Beste Sjaak de Rijke ik hoop dat jij snel met je familie herenigd zal worden en hoop ook dat het binnenhof geteisem naar aloud AQ gebruik dan hier gaat gijzelen met hun onzin onder het mom van regeringsbemoeienis.

  • Albert Bakker

   Je beseft wel dat je precies doet wat je zegt dat niet zou moeten gebeuren wel? Politiek bedrijven over zijn rug, het is een en al politiek van je uithuilende hart.

   (in antwoord op RP Geniet)

Reacties niet toegestaan