10 foto’s waaruit blijkt dat de mens niet zoveel op heeft met de natuur

1. Mexico city Foto: Pablo Lopez Luz 2. Een afgelegen baai op Java Foto: Zak Noyle 3. Een olieveld in Californië Foto: Mark Gamba/Corbis 4. Een vogel gestorven door het eten van te veel plastic op de Midway-eilanden in de noordelijke Stille Oceaan Foto: Chris Jordan 5. Een voormalig bos in de Amerikaanse staat Oregon Foto: Daniel Dancer 6. Grazende kuddes in het brandende Braziliaanse Amazone-gebied Foto: Daniel Beltra/Greenpeace 7. Geen natuur, alleen maar akkers in China Foto: Google Earth/2014 Digital Globe 8. Broeikassen in Spanje Foto: Yann Arthus Bertrand 9. Een oliebrand in de Golf van Mexico Foto: Daniel Beltra/Greenpeace 10. Een winkelcentrum in India Foto: Brett Cole

Bron(nen):   The Guardian      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  10 foto’s waaruit blijkt dat Jeanette niet zoveel op heeft met de mens.

  • Anton van Haasteren

   U vindt dat allemaal wel prima dat de aarde zo toegetakeld wordt?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Dit stukje zegt meer over Jeanette’s kijk op de mens dan over de mens’ kijk op de natuur. Veruit de meeste mensen hebben juist wel veel op met de natuur.

    (in antwoord op Anton van Haasteren)
 2. Templein

  Voor mij klopt het woordgebruik ‘De mens’ niet in dit verband. De mens bestaat niet. Er zijn mensen. Het is goed dat er mensen zijn die andere mensen aanspreken op onmenselijk gedrag.

 3. Bart_van_Oerle

  “5. Een voormalig bos in de Amerikaanse staat Oregon”

  Een beste kans dat dat bos gekapt is vanwege subsidies op biomassa bijstook…

 4. Grietver

  Natuurlijk is het zo dat we beter om moeten gaan met de natuur. We hebben gekukkig al grote stappen gemaakt.
  Maar het enge aan dit soort fotos is tegenwoordig niet dat ze worden geplaatst door voorstanders van natuur, maar door tegenstanders van mensen.

  • marianne martens

   Bij mensen ligt de verantwoordelijkheid de juiste keuzen te maken voor het behoudt van de natuur met al zijn levende- en dode ( bv steen ) soorten.

   (in antwoord op Grietver)

Reacties niet toegestaan