Na de terror-oehoe is er nu de knuffel-oehoe

"Het is een enorm gevaarte wat op je afkomt", aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn van gemeente Oldebroek. "Hij wordt dan wel de knuffel-oehoe genoemd, niet iedereen wil op deze wijze geknuffeld worden." Met een spanwijdte van 1.80 is het ook wel indrukwekkend als de oehoe (hier in actie) naar je toe komt. Hij landt in het dorpje Noordeinde zomaar op hoofden van nietsvermoedende voorbijgangers en boezemt zo mensen angst in. Al doet hij niemand kwaad want de knuffel-oehoe, die sinds maart in de boom naast de kerk zit, is waarschijnlijk bij mensen opgegroeid. Nu moet de oehoe weg. Een landelijke Oehoewerkgroep wil hem naar een vogelpark brengen. Hoogendoorn: "Uit zijn gedrag is af te leiden dat hij is opgegroeid in gevangenschap. De vogel kan daarom niet worden uitgezet in de natuur. Op basis van de Faunawet moet de provincie daar een ontheffing voor verlenen, want het gaat om een beschermde vogel." De oehoe kan ook geroepen worden door mensen die hem wel graag knuffelen. Je hoeft dan alleen maar 'oehoe, oehoe' te roepen. Een dierenliefhebster: "Het is zo'n mooie belevenis, we gaan elke avond kijken als mijn man uit zijn werk komt. Elke keer komt hij op mijn hoofd zitten, nog aardig lang ook." Ze is niet bang. "Ik kan me voorstellen dat je schrikt en dat je wegduikt. Maar je kunt beter rustig blijven. Hij probeert toch te gaan zitten. Als je hem kwaad maakt voel je zijn nagels, maar als je niets doet gebruikt hij alleen zijn kussentjes."

Bron(nen):   Omroep Gelderland  AD    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Een maand geleden in Hart van Nederland en nu al op WK.

 2. marianne martens

  Al die angstige burgers die alleen maar met plannen aankomen, “weg, weg, weg”,”not in my backyard”. Ze kunnen niets zelf voorstellen, geen paraplu, geen helm, geen haarnetje.Als je een boer laat in een supermarktrij, wordt er langzaam maar minachtend naar je gekeken en deze mensen hebben het voor het zeggen?
  Prachtig beest, mooie glijvlucht, waar zijn de oorspronkelijke eigenaren?
  IN Trouw/ Verdieping 2 wonderschone artikelen over uilen, een uiterst slim mooi beest.

 3. FritsB

  Het valt me in het filmpje op dat niemand een arm uitsteekt om te kijken of de oehoe daarop wil landen. Lijkt me prettiger dan zo’n beest op je hoofd (zwaar zijn ze niet, een flinke kip), je kunt ze beter bekijken en ik vermoed dat hij/zij graag in zijn/haar nek gekriebeld wil worden (dat hebben uilen met papegaaien gemeen). Waar leeft het beest overigens van? Kan hij/zij zelf jagen?

Reacties niet toegestaan