Nergens zien baby’s hun ouders zo weinig als in Nederland

Nederland is een grote uitzondering in Europa als het gaat om de zorg voor kleine kinderen. Minder dan een derde van de kinderen jonger dan drie jaar heeft altijd een ouder in de buurt. In de rest van Europa heeft de helft van de kinderen altijd een ouder om zich heen. De verschillen zijn groot: in het oosten en zuiden van Europa zorgen ouders veel vaker voor de kinderen dan in het noord-westen, maar ook in West-Europa valt Nederland op. Zo zorgen in Scandinavische landen de ouders eveneens relatief weinig voor de kinderen, maar daar gaan ze 30 uur per week naar de opvang. Vanwege de enorme bezuinigingen op kinderopvang draaien in Nederland de grootouders op voor de zorg, stelt het Sociaal Cultureel Planbureau. Maar liefst 60 procent van de kinderen wordt regelmatig opgevangen door opa en oma. In Scandinavische landen gebeurt dat bijna niet.

Bron(nen):   Metro       

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Tja, wat wil je.
  De werkende ouders moeten opdraaien voor alle moelanders, UITGEPROCEDEERDE ILLEGALE vluchtelingen en allahwieten die kweken als konijnen

  • KarlRuprechtKroenen

   Stil maar , we begrijpen het wel dat je zo flipt, doe maar rustig, en neem nog een haaltje van je pretsigaret.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Je bent beetje aan’t projecteren. Ik trek nergens aan. Mijn longen krijgen enkel zuurstof.

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
    • Dead Silence

     Ook niet aan de trompet? 😉

     (in antwoord op Windows 8)
    • KarlRuprechtKroenen

     Tis dan ook voor t eigen vermaak om jou te zien zoals ik dat wil.
     Toch ontloopt mijn idee over jou de werkelijkheid nou ook niet zo erg veel.
     Maar nu ben ik aan het projecteren, das dan weer iets zoals jij dat graag van mij wit zien.

     (in antwoord op Windows 8)
 2. Dead Silence

  Ik moet werken en 52% van mijn salaris afgeven om parasieten in Den Haag en gelukszoekers van geld en vreten te voorzien om vervolgens mijn land en omgeving naar de hel geholpen zien worden door gutmenschpolitiek.

 3. Vogelbeest

  Andere invalshoek: De kinderopvang in NL is fucking duur. In België kun je je kind inleveren van ‘s morgens 0800 tot 1800, 5 dagen per week voor E440,-.
  Dan kun je dus op 0900 op kantoor zijn en 1700 weg en ook nog echt wat overhouden van je verdiende salaris.
  De eisen van de overheid liggen heel anders (niet beter of slechter, alleen anders) en dat heeft tot gevolg dat de kosten ca 1/4e zijn. En uit eerste hand beloof ik dat je kind uitstekend opgevangen kan worden voor dat geld

  • Vogelbeest

   O ja: Er is dus geen kinderopvangsubsidie in +32. Ook niet nodig natuurlijk, want het is veel goedkoper. Voor de NEderlandse overheid wel weer een nadeel, want die zijn gek op het rondpompen van geld, met veel inzet van ambtenaren. Eerst pakken ze je alles af, en dan via een heel toeslagencircus krijg je eerst hypotheekrenteaftrek of huursubsidie, en in dit geval ook kinderopvangtoeslag.

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan