Zo schil je aardappels veel sneller en gemakkelijker

Aardappels schillen is een saai klusje dat behoorlijk wat tijd kost, maar met de techniek uit dit filmpje is dat voorgoed voorbij. In no time heb je perfecte aardappels zonder schil.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KarlRuprechtKroenen

  Men kan aardappels van hun schil ontdoen door deze even kort in kokend water te zetten en even laten schrikken in koud water, daarna is de schil er zo af te stropen, eigenlijk het zelfde als men met tomaten kan doen om deze te ontvellen.

  Deze truc is dan ook ontdekt door de oude Grieken, die zagen dat als je iemand even kort in het kokende water onderdompelde, hun vel zonder veel moeite zo afgestroopt kon worden, dit gaat veel beter dan het vel eraf snijden.
  Er was er toen onder hun een zo wijs om dit ook te proberen met aardappels en tomaten, maar die kwamen pas weer veel later naar deze kant van de wereld, en daarom ontwierpen en bouwden zij de tijdmachine, waarmee zij razendsnel aardappels en tomaten uit de toekomst naar het nu konden halen.
  Om erachter te komen waar aardappels en tomaten te halen waren hadden zij een ziener die luisterde naar de naam;Pasmaroppus Ikziealles.
  Onderwijl kwam er niemand op het simpele idee om de mensen die zij wilden straffen gewoon naar een ander tijdsperk te deporteren met hun tijdmachine.

  Ja, allemaal echt gebeurd hoor!!!

  • Windows 8

   JABBEDABBEDOE !!

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
  • Burgermans

   🙂

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
  • Windows 8

   Nu zie gelijk waarom ik niet pretsigarett

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
  • vanhetgoor

   De aardappel komt uit Zuid-Amerika. Voordat Amerika was ontdekt was er nog geen handel, toen waren er nog geen aardappels. Met de tomaat is het bijna het zelfde verhaal, maar dan anders. De oude Grieken hadden niets met aardappels, ze hadden geen aardappelschilmesjes uitgevonden en ook geen kokend water om de schil er af te krijgen. Dat kokende water is pas later uitgevonden door de Zweedse astronoom Anders Celsius (1701-1744)!

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
   • KarlRuprechtKroenen

    Uiteraard, maar als je het (niet serieuze stukje) even op je heb laten inwerken dan zie je dat ik schrijf dat de Grieken de aardappel en tomaat toen nog niet hadden, en daarom dus de tijdmachine bouwden en daarmee naar de huidige tijd konden reizen om aardappels en tomaten op te halen.

    (in antwoord op vanhetgoor)
 2. RP Geniet

  Koop ze geschild bij Appie wel zo makkelijk

Reacties niet toegestaan