Dodental aardbeving Nepal voorbij 1800

Samenleving
door anp
zondag, 26 april 2015 om 3:17
dodental aardbeving nepal voorbij 18001430011940
De zware aardbeving in Nepal heeft tot nu toe al minstens 1800 levens geëist. Ook zijn er meer dan 4700 mensen gewond geraakt en liggen er nog duizenden onder het puin. Dat heeft het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken zondag gemeld.
Nepal en aangrenzende landen in de Himalaya werden zaterdag getroffen door een beving van 7,8 op de schaal van Richter, de zwaarste sinds 1934.
De autoriteiten gaan vanuit dat het dodental voorlopig nog zal stijgen. Het Rode Kruis is bezig met een reddingsactie, maar steden en dorpen die dichter bij het epicentrum liggen, zijn moeilijk bereikbaar. Wegen zijn vernietigd en geblokkeerd door modderstromen en de communicatie ligt plat.
Ook het aantal mensen dat is bedolven onder een lawine in het basiskamp van klimmers op de Mount Everest is opgelopen. Een Indiaans reddingsteam heeft inmiddels achttien lichamen gevonden, schrijft The Times of India zondag. Een van de doden is een manager van Google.
Meer dan duizend bergbeklimmers waren in het kamp toen de sneeuwmassa loskwam na de beving. Volgens een gids is het moeilijk nu in kaart te brengen hoeveel klimmers het niet hebben overleefd.