Het aantal asielzoekers neemt…af

Als je de media volgt zou je denken dat Nederland onder de voet wordt gelopen door een aanzwellende golf zwarte profiteurs, die onze welvaart komen vernielen. De werkelijkheid is weer minder spectaculair. Flip van Dyke, de ijverige chroniquer van de feiten rond allochtonen, maakte deze grafiek.coa en vandyke

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Van zijn eigen site :

  “Uit de vandaag verschenen prognose van het CBS blijkt dat het CBS verwacht dat dat de huidige PIEK in asielmigratie slechts tijdelijk is. Op de wat langere termijn verwacht het CBS het aantal asielmigranten weer op het niveau van 8.000 per jaar die daadwerkelijk in ons land immigreren.”

  PIEK 3huis, trouwens allachtonen is niet gelijk aan asielzijkerds.

 2. Albert Bakker

  Ik zie dat de door klimaat-“sceptici” ontwikkelde manier om grafieken te lezen ook buiten dit toepassingsgebied ingang vindt.

 3. Dutchy

  Het aantal assielzoekers neemt helemaal niet af of toe, het is niet uit die grafiek te halen. Staat alleen maar dat het aantal assielzoekers dat op dat moment wordt opgevangen in assielzoekerscentra afneemt. als je iets wil weten over het aantal assielzoekers, moet je het aantal assielaanvragen onderzoeken en niet hoeveel mensen worden opgevangen.

  • Windows 8

   “assiel” = asiel 😉

   (in antwoord op Dutchy)
  • Flip van Dyke

   Ik ben

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    Zou fijn zijn als journalisten dit verhaal dan neerzetten, dank voor de toelichting! Oorzaak gevolg relaties worden te vaak te makkelijk getrokken (ook in de wetenschap), dan kan er een verkeerd beeld ontstaan, daarom is zuiverheid van belang, ook maar misschien juist wel van journalisten.

    (in antwoord op Flip van Dyke)
 4. Vogelbeest

  Geitenhoeders opgegroeid in een hut van palmbladeren en geitenstront zonder wc, met water uit de pomp op het “dorpsplein”, (pomp betaald door een Westerse NGO) bieden wij gratis een gemetseld huis met WC, stromend water, douche, wasmachine, televisie, computer+internet (om te solliciteren). Eten krijgen is gratis bij de voedselbank, dus dan kun je je gratis uitkering opsparen om een auto te kopen.
  Dat is een leven dat in Afrika alleen de elite heeft. Wij geven dat gratis weg. Denk je nou echt dat de toevloed ooit stopt?

  • Dutchy

   Wat heb jij een misplaatst beeld van asielzoekers, asielprocedures en Afrika als continent. Met die instelling gaat Nederland het niet redden. Hint, de tijd van Afrika komt eraan.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    Om te beginnen heb ik lang genoeg in Afrika gewoond en gewerkt om er iets vanaf te weten.
    Buiten dat, als de “tijd van Afrika er aan komt”: Waarom blijven ze daar dan niet? Gaan ze weer terug? Blijven zij hier en gaan wij daarheen? Of gaan ze stoppen met belachelijke godsdiensten en gaan ze werken? Dan komt er vanzelf wel integratie. Dat zie ik met de huidige stand van zaken nog niet gebeuren.

    (in antwoord op Dutchy)
    • Dutchy

     Als je in Afrika hebt gewoond, dan weet je ook dat Afrika net zo divers is als Europa, alles over 1 kam scheren dom en simplistisch is. Angola een mooi voorbeeld, tien / vijftienjaar geleden nog in grote chaos en in oorlog nu economisch gaat het goed. Zo goed, dat veel Portugezen naar Angola zijn getrokken. China investeert als een malle in Afrika, met name in de infrastructuur, wat voor de toekomst belangrijk is.
     Afrika heeft een enorm jonge bevolking en nog steeds veel grondstoffen. Het lijkt stabieler te worden, waardoor deze rijkdommen benut kunnen worden voor economische groei.

     (in antwoord op Vogelbeest)
 5. Paulraw

  Hier wordt weer een gewenste periode uitgekozen ,doen ze bij beleggingsresultaten ook.Zullen we de lange termijn maar nemen?
  Ik zie tussen week 16 vorig jaar en week 16 nu een stijging van ruim 7000 ,oftewel bijna 50%.

 6. Ko Herent

  Onderschat ook de exponentiële vermenigvuldiging niet. Als je de hele dag thuis ziet en de tv is niet in je taal kun je alleen moeder de vrouw drie keer per dag nog lastig vallen en Voila….weer een stapelbedje er bij.

 7. quikfit

  Dit gelooft geen weldenkend mens…

Reacties niet toegestaan