Heb je een mannelijk of een vrouwelijk brein? Doe de test

Denk jij meer als een man of als een vrouw? Daar kun je heel eenvoudig achter komen met onderstaande test. Wetenschappers voeren al decennia een hevig debat over of en in welke mate hersenen mannelijk of vrouwelijk zijn. Sommige neuro-wetenschappers, zoals Cambridge-professor Simon Baron-Cohen, hebben daar duidelijke ideeën over. Hij stelt dat er grofweg twee typen hersenen zijn: 'empathizers', die meer vrouwelijk zijn en 'sympathizers' met meer mannelijke en nerdy trekjes. Het type hangt samen met de hoeveelheid testosteron in het lichaam. Onderstaand testje wijst uit of je een meer mannelijk of vrouwelijk brein hebt. Het is gebaseerd op de 'sekse ID-test' van de BBC, die is samengesteld aan de hand van het onderzoek van Baron-Cohen. Test 1. Vouw je handen. Welke duim ligt bovenop? Is het de linker dan duidt dat op mannelijke hersenen. De rechter hersenhelft is dominant. Ligt de rechter duim boven dan is je brein meer vrouwelijk en empathisch met een dominante linker hersenhelft. 2. Welke emotie drukken onderstaande gezichten uit? Vrouwen antwoorden meestal veel beter op deze vraag, omdat ze een beter inlevingsvermogen hebben. Bij minimaal 3 goede antwoorden scoor je boven gemiddeld. 3. Is je ringvinger langer dan je wijsvinger? Bij mannen is dat meestal het geval. Bij vrouwen zijn beide vingers vaak even lang.

Bron(nen):   The Independent      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Oh_Oh_SarCastro

  Alleen mannelijke terekken en alle antwoorden goed. Mja.. Wat kan je verwachten van een pseudowetenschap.

  • marianne martens

   behoor je wel tot de top der intellectuelen

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
   • Oh_Oh_SarCastro

    Ik voel mij zeer vereerd, maar ik kan mij toch echt niet voorstellen dat ik tot de top der intellectuelen behoor omdat ik zo goed kan inschatten (lees gokken) wat iemand denkt/voelt door even goed in zijn/haar ogen te kijken, een langere ringvinger heb, het mijn handen op een bepaalde manier vouw.

    Ik hoop toch heel erg dat het die vele jaren hard studeren en doorzetten toen het tegen zat zijn geweest dat ik tot de top der intellectuelen behoor.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     mooi werk gedaan.

     (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
    • DoubleUC

     Intellect heb je, of juist niet. Hard studeren en doorzetten is een teken dat je het niet hebt: je moet immers de grootst mogelijke moeite doen.

     (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
     • Oh_Oh_SarCastro

      Dat is de meest creatieve manier die ik ooit heb gehoord hoe je iets positiefs tot iets negatiefs kan verdraaien. Volkomen onzin ook nog, een hoog IQ/intellect betekent niet dat je moeiteloos een master met inhoud kan afronden.

      (in antwoord op DoubleUC)
     • DoubleUC

      Ik wel: moeiteloos. Verbaasde me er zelfs over dat het allemaal zo gemakkelijk was en waarom iedereen er zo interessant over deed.

      (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
     • Oh_Oh_SarCastro

      Tja dat is makkelijk. Wat heb je zo moeiteloos gedaan dan. Een of andere pretstudie? Ik heb zo een vaag vermoeden dat je niet cum laude uit het MIT gebouw bent gehuppeld.

      (in antwoord op DoubleUC)
 2. (.)(.)

  top test! rechter duim boven dus vrouw, geen idee wat betreft die emoties dus man en aan de ene hand een langere ring- dan wijsvinger terwijl aan de andere hand gelijk. klopt allemaal als een bus want doordeweeks ben ik een macho man en in het weekend ga ik vrouw verkleed op stap.

 3. harrr

  Een blik in het kruis werpen zegt meer lijkt me

 4. rearden

  Hoe weet je welke emotie die mensen ondervinden? Is die twijfelend omdat de opdracht is “kijk eens twijfelend”? Een nogal twijfelachtige test.

Reacties niet toegestaan