Vermiste poolreizigers: ”Het is hier veel te warm”

De twee poolreizigers Marc Cornelissen (1968) en Philip de Roo (1985) worden sinds twee dagen vermist. De kans is groot dat ze tijdens hun poolexpeditie zijn verdronken, schrijft het AD. ''Ze klaagden dat het te warm was. Het ijs was gevaarlijk.'' De onderzoekers bevonden zich waarschijnlijk op gevaarlijk drijfijs. Op 29 april werd er een noodsignaal verzonden. Een helikopter ging op zoek en vond sporen die naar een wak leidden. Ook een van de honden werd teruggevonden op het ijs. ''Het meest waarschijnlijke is dat een van de twee door het ijs is gezakt. De ander is daarop omgedraaid om te gaan helpen, maar zelf ook door het ijs gegaan," zegt Wilco van Rooijen, contactpersoon en goede vriend van de twee mannen. Vooral Marc waarschuwde al jaren voor de gevolgen van klimaatverandering. Beide mannen zagen hoe hun geliefde Noordpool opwarmde. Van Rooijen sprak Marc nog vlak voor het incident: ''Hij vertelde dat het weer bij hen veel te warm was. Daardoor waren de omstandigheden slecht. Dat ijs onbetrouwbaar is, dat weten ze. Maar dit jaar was het extreem slecht. Er was veel open water." Van Rooijen rekent er niet op dat de twee nog in leven zijn. ''Ik blijf hopen, maar het zou een wonder zijn als ze nog leven."  

Bron(nen):   AD      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Vermiste poolreizigers: ”Het is hier veel te warm” hahahahahahahahahaha

 2. Grietver

  Wat een treurige manier om dood te gaan. Vooral als je bedenkt dat er al jaren een meer dan gemiddelde hoeveelheid zeeijs is op de wereld.

 3. Burgermans

  Wat een aanstellers. Het klimaat verandert al miljarden jaren, dat poolkappen smelten en groeien hoort gewoon bij de natuur.

  • Koper

   Klopt. Toen had je ook al domme mensen en nu nog steeds.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Homo Sapiens bestaat pas 200.000 jaar, Einstein. 😉

    (in antwoord op Koper)
    • Koper

     Ik zou zeggen, zoek er voldoende wetenschappelijk bewijs voor.
     Niet voor de Homo Sapiens. Dat weten we inmiddels door diezelfde wetenschap.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Heinz

      “wetenschappelijk bewijs”
      Daar verschillen de meningen nogal over.

      (in antwoord op Koper)
 4. KarlRuprechtKroenen

  Martelaren voor de klimaatgeloof.

 5. Koper

  Poolexpeditie..Zeg maar gewoon poolreis.

Reacties niet toegestaan