Sociaal experiment laat zien hoe makkelijk het is om een kind te kidnappen

Een sociaal experiment op You Tube toont aan hoe makkelijk een kind te kidnappen valt in het openbaar. Joey Salads, een grappenmaker die bekend is van YouTube spreekt 3 kinderen aan en trekt hun aandacht met een puppy, terwijl hun moeder in de buurt is. Hij vraagt eerst aan de moeders in hoeverre hij er in zal slagen om het kind weg te lokken. De moeders zijn ervan overtuigd dat dit niet zal lukken 'omdat ze dagelijks zeggen dat ze niet met vreemden mogen praten'. In werkelijkheid gaan alle kinderen met Salads mee als hij vraagt of ze me mee naar andere puppy's gaan kijken. CHILD ABDUCTION (Social Experiment) - Child Abduction Prank 'Meer dan 700 kinderen worden ontvoerd per dag, dat is meer dan een kwart miljoen per jaar – zijn jouw kinderen veiliger?' zegt hij aan het eind van de video. De video is al een half miljoen keer bekeken en heeft meer dan 11.500 likes. Salads is uitgenodigd als spreker in tal van US news shows over deze 'one share could save a life' campagne.

Bron(nen):   The Independent      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  *Zucht. Sociaal experiment toont aan dat heel makkelijk is om mensen bang te maken.

 2. Vogelbeest

  De BBC heeft dat een paar jaar geleden ook gedaan. Vooraf met de ouders besproken en vervolgens kinderen geprobeerd weg te lokken van een speelplaats. 8 van de 10 kinderen ging mee.
  “De ouders zeggen dagelijks dat ze niet met vreemden mogen meegaan”
  a) als je zegt dat ze hun kamer op moeten ruimen luisteren ze ook niet. Dus waarom dan wel?
  b) 80% van het misbruik vindt plaats door bekenden. Je houdt dus niet zo heel veel tegen als het je lukt om je kinderen niet met vreemdelingen mee te laten gaan.

 3. Peter Bakker

  Het alternatief is om de kinderen een trauma aan te praten over ‘vreemde mensen’ / ‘Kinderlokkers’ e.d.? Het experiment toont aan dat kinderen vertrouwen hebben in mensen. Mooi toch?!

 4. Burgermans

  Wat bezielt zo’n sǝɐɔ ןɐʇuɐɥɔ om op internet tips te geven aan kinderlokkers? Komt ze uit België of zo?

Reacties niet toegestaan