Bij de Aldi in Frankrijk beginnen de drinkbare wijnen bij 1,19 per fles. In Spanje is het nog veel goedkoper. Er kunnen zo’n 300 flessen in een beetje redelijke auto. Beginnen met stapelen op de vloer voor de rechter voorstoel en naar achteren toe werken. Ik heb al heel wat zgn. wijnkenners blind laten proeven en werkelijk niet 1 had iets in de gaten. Niet dat zo’n fles van een euro vergelijkbaar is met sommige geselecteerde wijnen, maar t.o.v. de duurdere supermarktfles uit Nederland haalt echt niemand het er uit.
Pietje_Precies
inderdaad laatst in spanje voor 1,29 een fles wijn gekocht. die ging er prima in bij de barbecue. Maar je proeft wel dat het geen topper is.
bovendien maakt het nogal uit wat je erbij eet. Zo’n dure wijn bij goed eten maakt 1+1=3. maar je moet het er voor over hebben…
Als wijn opnieuw uitgevonden werd?
Hoe succesvol zou deze dan zijn…
Dead Silence
Ieder weldenkend mens wist dit al lang.
vandehoedenderand
Dit geldt niet alleen voor (dure) wijn. Is met veel dingen zo.
Doet me denken aan “Taste” (De Fijnproever), short story van Roald Dahl. Erg goed.
Koper
Wie het filmpje heeft bekeken, mijnheer Driehuis, weet dat dure wijn dus beter smaakt. Dure spullen maken je hersenen actiever.
catchit64
Geweldig hoe mensen (inclusief mijzelf) zich laten besodemieteren.
In de jaren ’80 kocht ik een Sharp cassettedeck van net geen 100 gulden maar mét metal cassette functie en nam op een metal tape een cd van Dire Straits op.
Een vriend van me was helemaal Nachamichi fan en had net 3000 gulden uitgegeven aan een cassettedeck.
Ik vertelde hem dat ik ook zo’n duur ding had gekocht en liet hem mijn cassette draaien op zijn peperdure ding. Helemaal uit zijn dak ging ie. “Ja, de kwaliteit spat eraf” was zijn reactie.
Ik heb hem nooit verteld dat ie belazerd werd maar als je maar lang genoeg denkt dat het bijzonder is, dan is het dat ook 🙂
Apekool
Ah, de audiogekkies met gouden oortjes, heerlijk. Zoek voor de gein eens de versterkers van Gaincard op met het bonsai principe – een nogal jiskefet aandoend verhaal. Uiteraard koop je daar een power Humpty en/of Dumpty bij (geen grap).
Zelf mag ik graag een houten volumeknop gebruiken, zodat de microvibraties niet in het delicate geluidspad komen (alweer, geen grap).
Dank voor de tip, ik heb gelachen!
10.000,- voor een versterker waar voor 300,- onderdelen in zit. 1000,- voor een paar meter kabel.
800,- voor een input selector? Een stappen schakelaar kost nog geen 5,-.
Ik gebruik gewoon een Yamaha kant en klaar en gebruik 2,5 mm2 (gewoon 220 volt, 15A snoer ipv die veel te dunne speakerkabeltjes. Kost geen drol en klinkt hetzelfde.
Collega van mij kocht een audio installatie van 10000 gulden want het geluid was subliem.
Enige tijd later werd de man afgekeurd op zijn gehoor voor de Brandweer.
Omdat hij vanaf 14000 hertz niets hoorde.
Het is maar waar je geloof in zit.
Bij het wijnproeven krijg ik meestal de prijs achteraf te horen. Schijnbaar heb ik een dure smaak.
Bartje
Maak zelf wijn en dan weet je direct dat verkochte wijn duur of goedkoop gewoon smerig is.
Is zo vaak versneden dat er van de echte smaak niets meer over blijft.
Bij de Aldi in Frankrijk beginnen de drinkbare wijnen bij 1,19 per fles. In Spanje is het nog veel goedkoper. Er kunnen zo’n 300 flessen in een beetje redelijke auto. Beginnen met stapelen op de vloer voor de rechter voorstoel en naar achteren toe werken. Ik heb al heel wat zgn. wijnkenners blind laten proeven en werkelijk niet 1 had iets in de gaten. Niet dat zo’n fles van een euro vergelijkbaar is met sommige geselecteerde wijnen, maar t.o.v. de duurdere supermarktfles uit Nederland haalt echt niemand het er uit.
inderdaad laatst in spanje voor 1,29 een fles wijn gekocht. die ging er prima in bij de barbecue. Maar je proeft wel dat het geen topper is.
(in antwoord op Vogelbeest)bovendien maakt het nogal uit wat je erbij eet. Zo’n dure wijn bij goed eten maakt 1+1=3. maar je moet het er voor over hebben…
Maak zelf wijn en kom op een kostprijs per fles op 2 euro.
(in antwoord op Pietje_Precies)Dan moet je toch wel begrijpen dat een gekochte fles van 1,29 euro chemisch bocht is.
U heeft zeker nooit gehoord van Naarden chemie, de smaakstof leverancier voor de wijnbranche.
(in antwoord op Vogelbeest)U drinkt dan een chemisch mengsel met water.
Als wijn opnieuw uitgevonden werd?
Hoe succesvol zou deze dan zijn…
Ieder weldenkend mens wist dit al lang.
Dit geldt niet alleen voor (dure) wijn. Is met veel dingen zo.
Doet me denken aan “Taste” (De Fijnproever), short story van Roald Dahl. Erg goed.
Wie het filmpje heeft bekeken, mijnheer Driehuis, weet dat dure wijn dus beter smaakt. Dure spullen maken je hersenen actiever.
Geweldig hoe mensen (inclusief mijzelf) zich laten besodemieteren.
In de jaren ’80 kocht ik een Sharp cassettedeck van net geen 100 gulden maar mét metal cassette functie en nam op een metal tape een cd van Dire Straits op.
Een vriend van me was helemaal Nachamichi fan en had net 3000 gulden uitgegeven aan een cassettedeck.
Ik vertelde hem dat ik ook zo’n duur ding had gekocht en liet hem mijn cassette draaien op zijn peperdure ding. Helemaal uit zijn dak ging ie. “Ja, de kwaliteit spat eraf” was zijn reactie.
Ik heb hem nooit verteld dat ie belazerd werd maar als je maar lang genoeg denkt dat het bijzonder is, dan is het dat ook 🙂
Ah, de audiogekkies met gouden oortjes, heerlijk. Zoek voor de gein eens de versterkers van Gaincard op met het bonsai principe – een nogal jiskefet aandoend verhaal. Uiteraard koop je daar een power Humpty en/of Dumpty bij (geen grap).
(in antwoord op catchit64)Zelf mag ik graag een houten volumeknop gebruiken, zodat de microvibraties niet in het delicate geluidspad komen (alweer, geen grap).
Dank voor de tip, ik heb gelachen!
(in antwoord op Apekool)10.000,- voor een versterker waar voor 300,- onderdelen in zit. 1000,- voor een paar meter kabel.
800,- voor een input selector? Een stappen schakelaar kost nog geen 5,-.
Ik gebruik gewoon een Yamaha kant en klaar en gebruik 2,5 mm2 (gewoon 220 volt, 15A snoer ipv die veel te dunne speakerkabeltjes. Kost geen drol en klinkt hetzelfde.
Collega van mij kocht een audio installatie van 10000 gulden want het geluid was subliem.
(in antwoord op catchit64)Enige tijd later werd de man afgekeurd op zijn gehoor voor de Brandweer.
Omdat hij vanaf 14000 hertz niets hoorde.
Het is maar waar je geloof in zit.
Bij het wijnproeven krijg ik meestal de prijs achteraf te horen. Schijnbaar heb ik een dure smaak.
Maak zelf wijn en dan weet je direct dat verkochte wijn duur of goedkoop gewoon smerig is.
(in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)Is zo vaak versneden dat er van de echte smaak niets meer over blijft.
Idem Apple. Dure spullen die hun geld niet waard zijn. En alle gekkies elkaar maar vertellen hoe geweldig het is.