Wat je Facebookstatus zegt over je persoonlijkheid

Sommigen plaatsen van elke geslaagde maaltijd een foto op Facebook, van anderen weet je precies wat voor mijlpaal hun peuter nu weer heeft bereikt. Volgens wetenschappers van de universiteit van Brunel zegt het type Facebookbericht dat mensen plaatsen iets over hun persoonlijkheid. Ze analyseerden 555 online vragenlijsten en kwamen tot onderstaande indeling. Narcisten Narcistisch aangelegde mensen plaatsen vooral berichten over wat ze allemaal hebben bereikt op het gebied van sport, kookkunsten of werk. Ze zoeken aandacht en bevestiging in de vorm van likes. Updates over prestaties worden over het algemeen veel geliked dus gaan narcisten vooral door met het posten van al het geweldigs dat ze presteren. Open, nieuwsgierige, creatieve mensen Deze mensen posten vooral over politieke en intellectuele onderwerpen. Ze zijn niet zo zeer op zoek naar sociale interactie, maar willen vooral informatie delen. Ze plaatsen vaak onpersoonlijke berichten over evenementen of onderzoeken. Consciëntieuze mensen Deze gewetensvolle, nauwgezette mensen plaatsen het liefst berichten over hun partner en kinderen. Ze zetten niet zoveel op Facebook en zijn zich meer bewust van wat anderen van hun posts vinden. Mensen met een laag zelfbeeld Deze mensen plaatsen veel foto's op Facebook van hun geliefde. Ze willen hun onzekerheden bedwingen door de wereld te laten zien dat ze een hele fijne relatie hebben. Over het algemeen krijgen deze berichten weinig likes.      

Bron(nen):   Daily Mail      

42 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  Geen feestboek is geen persoonlijkheid… en geen vrienden natuurlijk ;-))

  • Sjaak

   Vleesbroek is zó 1999. Ik ben er nooit aan begonnen en ben dat ook niet van plan. Dan maar geen ‘vrienden’ ;-))

   (in antwoord op kwikfit)
   • Vogelbeest

    Ik heb ook geen internet. Ik hou niet zo van dat moderne gedoe.

    (in antwoord op Sjaak)
 2. Dead Silence

  Ik heb geen Facebook, dus ben een nono.

 3. jandan

  net als bij de eerste introductie van de computer zijn er ook bij de introductie van verschillende applicaties nog mastodonten die denken dat ze de vooruitgang tegen kunnen houden door er niet aan mee te doen.
  de brute werkelijkheid is natuurlijk dat je al verder achter in de rij komt te staan, richting de primitieve volken van de amazone of de bosjes mannen.
  binnenkort worden ze door ook die volkeren ingehaald want die mensen kunnen wel in hun eigen onderhoud voorzien.

  • Sjaak

   dat je al verder achter in de rij komt te staan…

   Dat ligt natuurlijk maar net aan de rij. Ikzelf sta vooraan in de digitale rij en er is maar weinig dat mij ontgaat. Maar Vleesbroek? Nee dank je. Het is namelijk geen vrijblijvende applicatie, bovendien kennen de meeste gebruikers de gevaren niet en is de gedachte dat als je niets hebt te verbergen het vanzelf wel goed komt. 75 jaar geleden dacht men er ook zo over, nu pas blijkt hoe naïef dat eigenlijk was.

   (in antwoord op jandan)
   • jandan

    als ik je zo hoor, begrijp ik niet dat je nog durft te internetten.
    wat facebook doet is maar een slap aftrekseltje van wat andere organisaties doen…
    je weet wel, die lezen je mail, die kijken naar welke sites je surft…

    (in antwoord op Sjaak)
    • Sjaak

     VPN, Tor, eigen mailserver, en nog een aantal maatregelen zorgen er wel voor dat je niet net als de andere digischapen bent. Gek genoeg bestaat er wel briefgeheim en worden je mails inderdaad ‘gelezen’

     (in antwoord op jandan)
  • Pim

   Daarmee wil je zeggen dat als je geen virtueel sociaal netwerk heb , je straks primitiever leeft als de Bosjesmannen (want die zijn volop aan het facebooken en twitteren ezo…helemaal de p*niskoker app is hot)
   Toch denk ik dat een echt sociaal netwerk een grotere meerwaarde geeft als een virtuele , want , en ik weet niet of dit als een schok komt , maar facebook vrienden zijn geen echte vrienden…..

   (in antwoord op jandan)
   • jandan

    nee, die primitieve mensen weten nog hoe ze zelf hun voedsel bij elkaar moeten scharrelen.

    (in antwoord op Pim)
  • kwikfit

   Ik begrijp je best hoor.
   Je hoort je hele hebben en houwen aan n duister netwerk te verstrekken , én die van je “vrienden” , al of niet lid van die club. Wat die club er mee doet, zou jouw worst wezen. Er over nadenken of kritisch zijn of er niet hersenloos achteraan hobbelen staat immers gelijk aan primitief zijn.
   En dus te dom? om in eigen onderhoud te voorzien, en dus? uitkeringstrekker?
   Zeer logisch allemaal. Echt. Vanuit jouw oogpunt bekeken dan.
   O, wacht, je reactie was om mensen die er niet in tuinen te stangen ….. Tja, als dát de vooruitgang is die jij voorstaat ….

   (in antwoord op jandan)
   • jandan

    inplaats daarvan lever je dat hele hebben en houwen van je in aan de mensjes van discus en aan de eigenaar van je webbrowser…

    droom fijn verder…

    (in antwoord op kwikfit)
    • Sjaak

     hele hebben en houwen van je in aan de mensjes van discus

     Dat durf ik te betwijfelen jandan. Sjaak bijvoorbeeld, hij bepaalt toch echt helemaal zelf wat hij wel en vooral niet op internet zet.

     (in antwoord op jandan)
    • Pim

     Jan , je hele hebben en houden , je persoonlijke gegevens (facebook en google), en je locatie constant doorgeven (google) is heel wat anders dan je browser geschiedenis die van je bekend is , je gegevens zijn geld waard voor die bedrijven , en privacy is ver te zoeken , als je daar aan hecht zal je je ver moeten houden van google en sites als facebook
     heeft absoluut niks met beschaving te maken , ik vind het een vreemde gevolgtrekking

     (in antwoord op jandan)
     • Sjaak

      Google, dat is een organisatie die ik heel bewust links laat liggen. En als ik het al gebruik (youtube, streetview, maps) dan gaat dat via een onbekend ip-adres, met de groeten van Sjaak, dat dan weer wel.

      (in antwoord op Pim)
     • Pim

      zolang je je persoonlijke gegevens niet invult , zal het allemaal wel meevallen denk ik , en navigatie niet van google maar van van tomtom (updates via Hotmail en valse gegevens) dan hebben ze er niks aan

      (in antwoord op Sjaak)
     • Sjaak

      Exact, zolang je maar bewust acteert.

      (in antwoord op Pim)
     • jandan

      wel een wat on-line gekocht of met je digi-d wat opgezocht?

      (in antwoord op Pim)
     • Pim

      Is nog steeds niet duidelijk hoe je dat beschaving stuk van je verklaart , vind je het nu zelf niet schromelijk overdreven?

      (in antwoord op jandan)
     • warskip

      Neem alleen je mobiel, iedereen kan je zo achter halen waar je bent.

      (in antwoord op Pim)
     • Pim

      Gewone gsm gegevens zijn niet vrij toegankelijk en exacte locatie is ook moeilijk , google navigatie of andere app toepassingen laten precies zien waar je bent , of wat je doet ,
      Met dit in het achterhoofd is mij jou punt me nog niet duidelijk .?

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Een gewone gsm geeft ook een signaal af en is traceerbaar.
      Men weet dus altijd waar je bent, tenzij je hem uitdoet.

      (in antwoord op Pim)
     • Sjaak

      Ik heb een prepaidtelefoon van twee tientjes, cash gekocht. Dat is toch behoorlijk anoniem hoor.

      (in antwoord op Pim)
    • kwikfit

     Als jij er vanuit gaat dat reacties op discus gelijk staan aan je hele hebben en houwen , dan heb je toch een verdomt triest leven.
     Nee, Google is niet mijn vriend, maar ongetwijfeld wel de jouwe … samen met je feestboek weten ze echt ALLES van je … waarschijnlijk meer dan jijzelf weet… of je partner….
     Slaap lekker.

     (in antwoord op jandan)

Reacties niet toegestaan