12 tegeltjes-wijsheden voor dagen dat je het moeilijk hebt

1. Als je op je dieptepunt bent kan het alleen maar beter worden 2. Je beroerd voelen en tegenslag zijn normaal, horen bij het leven en gaan voorbij 3. Er is een groot verschil tussen het hopeloos opgeven van een doel, of je er bij neerleggen dat het nu niet bereikbaar is 4. Het leven loopt dikwijls anders dan je zou willen. Maar je hebt altijd de kans er weer iets moois van te maken 5. Je moet geen voorwaarden scheppen aan je geluk. 6. Vaak torsen we onnodig lasten uit het verleden. Niet doen 7. Je kan er voor kiezen het van een zonniger kant te bekijken 8. Als je slecht nieuws niet ziet als en dreun, maar als de noodzaak iets te veranderen, leidt dat slechte nieuws tot groei 9. Als je rafelranden bijeen worden gehouden door je goede bedoelingen dan zie je er mooi uit, ondanks de rafels 10. Je hebt de kracht in je om je beter te voelen. 11. Er ligt nog een groot stuk van je leven voor je 12. Wij mensen zijn 'werk in uitvoering': het hoeft vandaag nog niet perfect te zijn

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dirk Zeeman

  5 moet zijn “Je moet geen voorwaarden stellen aan je geluk.” (stellen i.p.v. scheppen)

 2. Bart Matthesius

  Hm toch niet echt tegeltjes materiaal hoor. “Niets is zo irritant als een tegeltje aan de wand”, dat klinkt toch veel beter?

 3. Edward_II

  Er zijn er nog een paar vergeten, die de zaak wat relativeren:

  13 Het is vaak het donkerst net voordat je helemaal niets meer ziet.

  14 Ieder gouden randje heeft een regenwolk in zich.

  15 Een optimist is enkel een slecht geinformeerde pessimist.

  16 Maak het leven niet te belangrijk; je komt er toch niet levend af.

  17 Iedereen kan zijn leven omkeren en zich in plaats van teleurgesteld en depressief, depressief en teleurgesteld voelen.

  18 Het leven is net als solo vioolspelen voor publiek, Zolang je nog moet leren spelen klinkt het afgrijselijk en als je het een beetje onder de knie krijgt, dan begeven de snaren het of breekt de strijkstok.

  19 Leef elke dag alsof het je laatste is, want op een keer, je weet niet wanneer, is dat echt zo.

  20 Het leven is een seksueel overdraagbare aandoening.

  21 Het leven is een langdradig proces van moe worden.

  22 Het leven is niet de ene ellende na de andere; het is dezelfde ellende opnieuw en opnieuw.

  23 Het verschil tussen doodgaan en seks is dat je doodgaan alleen kan doen en dat niemand je uitlacht.

  24 Het leven is net als een paardenkoets: als je niet het leidende paard bent, heb je altijd hetzelfde eentonige uitzicht.

  25 De eerste helft van ons leven wordt verziekt door onze ouders, de tweede helft door onze kinderen;

  26 De enige reden dat we blij zijn bij een geboorte en verdrietig bij een begrafenis is dat we niet de persoon in kwestie zelf zijn.

  27 Wees niet te blij als je licht ziet aan het eind van de tunnel: het kan de koplamp zijn van een tegemoetkomende goederentrein.

  Voor degenen die nu nog niet het hele medicijnkastje hebben leeggegeten, hun polsen hebben omgetoverd tot een waarschuwing voor een spoorwegovergang, of persoonlijk de Wet van Newton zijn gaan testen: er is nog hoop voor jullie! 😉

 4. Erika Holthuizen

  bedankt voor delen!
  Inderdaad echte wijsheden – om niet te vergeten.
  groet, Erika

Reacties niet toegestaan