Feestje gebouwd op dode terroristen Verviers

De Belgische politie doet onderzoek naar een feest dat zou hebben plaatsgevonden in de autopsieruimte waar de stoffelijke resten lagen van twee jihadisten die in Verviers werden gedood. Op foto's is te zien dat onbekenden champagne drinken en een feestje bouwen op de lichamen van de terreurverdachten, schrijft de Belgische krant La Dernière Heure woensdag.

Het Openbaar Ministerie in Luik heeft dat aan het dagblad bevestigd. Zeker twee foto's zouden al enkele weken in het bezit zijn van de politie. Het is onduidelijk wie er precies op de foto's staan, maar het zouden in elk geval geen lijkschouwers zijn. Het Belgische OM spreekt van ,,onaanvaardbaar en absoluut niet te verdedigen gedrag".

In januari vond een grote politieactie plaats tegen een radicaalislamitische terreurcel uit Verviers, in de buurt van Luik. De extremisten zouden op het punt staan een aanslag te plegen in België. Bij de actie kwamen twee terroristen om het leven. Tijdens de operatie werd onder meer het paspoort van een Nederlander gevonden.