Nieuwe bijbaan voor Camiel Eurlings

Samenleving
door anp
donderdag, 04 juni 2015 om 12:53
nieuwe bijbaan voor camiel eurlings1433415607
Oud KLM-topman Camiel Eurlings heeft een nieuwe bijbaan. Hij is benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder (commissaris) bij zakenreisagent American Express Global Business Travel (GBT). Dat bevestigde het bedrijf donderdag. Eurlings werkt al sinds januari voor GBT, maar hij meldde dit nu pas op zijn profiel op netwerksite LinkedIn.
GBT is actief in bijna 140 landen een telt ongeveer 14.000 medewerkers. Het gaat om de voormalige zakenreistak van de Amerikaanse creditcardmaatschappij American Express. Die is vorig jaar zelfstandig geworden, toen American Express de helft van de aandelen verkocht.
Eurlings werd in oktober vorig jaar weggestuurd als president-directeur van luchtvaartmaatschappij KLM. De oud-politicus gold jaren als de kroonprins van het CDA. Hij werd op jonge leeftijd gemeenteraadslid in Valkenburg, kwam later in de Tweede Kamer en zat in het Europees Parlement. Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat. Sinds 2013 is Eurlings tevens lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).