Nieuwe bijbaan voor Camiel Eurlings

Oud KLM-topman Camiel Eurlings heeft een nieuwe bijbaan. Hij is benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder (commissaris) bij zakenreisagent American Express Global Business Travel (GBT). Dat bevestigde het bedrijf donderdag. Eurlings werkt al sinds januari voor GBT, maar hij meldde dit nu pas op zijn profiel op netwerksite LinkedIn.

GBT is actief in bijna 140 landen een telt ongeveer 14.000 medewerkers. Het gaat om de voormalige zakenreistak van de Amerikaanse creditcardmaatschappij American Express. Die is vorig jaar zelfstandig geworden, toen American Express de helft van de aandelen verkocht.

Eurlings werd in oktober vorig jaar weggestuurd als president-directeur van luchtvaartmaatschappij KLM. De oud-politicus gold jaren als de kroonprins van het CDA. Hij werd op jonge leeftijd gemeenteraadslid in Valkenburg, kwam later in de Tweede Kamer en zat in het Europees Parlement. Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat. Sinds 2013 is Eurlings tevens lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Boven Jan

  Leuk voor die gladnek, heeft ‘ie weer goed geritseld!

  Maareh, even wat belangrijkers; heeft WEL.nl nou de comment-sectie alleen geactiveerd voor anp berichten? Kunnen we alleen nog maar reageren op keurig geschreven artikelen? Ik wed erom dat sommige werkeloze reaguurders nu uitzichtloos naar hun beeldscherm zitten te staren.

  • Dead Silence

   Kan hij daar weer zeveren net als zijn ouwe heer. Over een jaar wordt hij weer gedumpt.

   (in antwoord op Boven Jan)

Reacties niet toegestaan