Wiebes ontvangt oppositie voor belastingplan

- Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën ontvangt woensdagavond zes fractieleiders van de oppositie om te praten over de hervorming van het belastingstelsel. Het overlegt begint om 19.00 uur op het departement van Wiebes.

Bij het gesprek zijn ook premier Mark Rutte, vicepremier Lodewijk Asscher en de VVD- en PvdA-fractieleiders Halbe Zijlstra en Diederik Samsom aanwezig. Zij werden het maandag eens over de hervorming van het belastingstelsel.

De flinke herziening van het fiscale stelsel moet leiden tot minder last op arbeid. Daar heeft het kabinet enkele miljarden euro's voor beschikbaar. Het goedkoper maken van arbeid moet banen opleveren. Verder wil het kabinet een vereenvoudiging van het huidige stelsel. Er moeten onder meer minder toeslagen komen.

De SP laat de bijeenkomst aan zich voorbijgaan, hoewel ze wel is uitgenodigd. De leiders van CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, SGP en 50PLUS maken wel de gang naar Financiën. Zij vinden dat het 'geheime plan' eigenlijk eerst in de Kamer had moeten worden besproken, maar besloten toch in te gaan op de uitnodiging van Wiebes.