Hollywoodfantasie werd aangsaanjagende werkelijkheid

James Holmes lijkt de moordpartij op de bezoekers van de Batmanfilm Dark Knight Rises van tevoren te hebben beraamd. Volgens politie en justitie begon hij twee maanden geleden wapens te kopen in zijn woonplaats Aurora: een jachtgeweer, een semiautomatische geweer, twee Glock pistolen en 6000 kogels. Op de avond van de première kwam hij gekleed in het zwart, met een gasmasker, een helm en een kogelvrij vest de volle zaal binnen. Eerst was hij alleen maar een silhouet, sommige mensen in het publiek dachten dat het een stunt was, een onderdeel van de film. Maar toen begon hij flessen met traangas te gooien en opende hij het vuur. Hollywoodfantasie werd angstaanjagende werkelijkheid. Volgens getuigen liep hij door het gangpad van de zaal en schoot hij op degenen die probeerden te vluchten. Telkens herlaadde hij zijn geweer. 12 mensen werden gedood en 58 gewond, waarvan 11 kritiek. Het is een van de dodelijkste schietpartijen van de afgelopen geschiedenis van de VS.

Bron(nen):   The Huffington Post  NBC News    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Wat een hoop ellende laat zo iemand achter.

  Maar praten over een verbod op wapenbezit is in de US onbespreekbaar al zullen we dit soort berichten met de regelmaat van de klok weer tegen komen.

  • kletsmajoor

   In Canada is het wapenbezit nog hoger dan in de V.S. terwijl het wapengeweld in Canada vergelijkbaar is met dat in Europa. Dat suggereerd dan wapenbezit op zichzelf niet de doorslaggevende factor is. (Voor de duidelijkheid: ik ben niet voor vrij wapenbezit.)

   (in antwoord op catchit64)
   • Genuine_Defector

    Dus in Amerika leven statistisch gezien gewoon meer gekken? Is dat het? Lijkt me ook vrij sterk namelijk.

    Aan de andere kant, als je als 24-jarige knul zomaar in een zeer kort tijdsbestek voor 15.000 dollar munitie en wapens kunt kopen, zonder dat er een haan naar kraait… Dat lijkt me geen goed systeem. Dan zouden er toch eigenlijk meerdere alarmbellen tegelijk moeten gaan rinkelen.

    (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan