7 wetenswaardigheden over de Nederlandse vakantieganger

Nederlanders, je komt ze overal tegen, zeggen ze weleens. We zijn een reislustig volkje dat in de zomervakantie met veel plezier de koffer inpakt en erop uittrekt. Zakenblog NRCQ noemt 7 feiten over de Nederlandse vakantieganger.

1. We gaan minder naar het buitenland op vakantie, dan je misschien zou denken: in 2014 werden er 17,1 miljoen vakanties in eigen land geboekt en 17,9 miljoen buiten Nederland.

2. Duitsland en Frankrijk zijn het populairst. Nederlanders gingen vorig jaar 3,4 miljoen keer op vakantie naar Duitsland en 2,6 miljoen keer naar Frankrijk. Daarna volgen Spanje en België met respectievelijk 1,8 en 1,4 miljoen vakanties.

3. De populairste vliegbestemming is Turkije, al is het aantal boekingen vorig jaar met 6 procent afgenomen. Op 2 en 3 staan Spanje en Griekenland, die stijgingen van 14 en 7 procent konden noteren.

4. Een buitenlandse reis kost gemiddeld 700 euro per persoon. Aan een vakantie in Nederland wordt 160 euro per persoon gespendeerd. Slechts 40 procent van de Nederlanders gebruikt daarvoor ook daadwerkelijk het vakantiegeld.

5. Bijna de helft van alle geboekte accommodaties is een hotel (8 miljoen). Daarna is een huisje het populairst (2,9 miljoen) en dan komt pas de camping (2,8 miljoen).

6. Wie in Nederland blijft, vertoeft het liefst aan de Noordzee, gevolgd door de Veluwe, Friesland en Drenthe.

7. Op vakantie gaan we vooral graag wandelen in de natuur en uiteten. En natuurlijk nemen we graag een verfrissende duik in de zee.

Bron(nen):   NRCQ